Brașov. Premieră la spitalul Clinicco: A fost implantat un stimulator cardiac fără sonde. „Suntem încântați să anunțăm că în spitalul nostru s-a implantat cu succes primul stimulator cardiac fără sonde, reprezentând un avans semnificativ în tehnologia medicală la nivel local!”

Last Updated on martie 13, 2024 Brașov. Premieră la spitalul Clinicco: A fost implantat un stimulator cardiac fără sonde. „Suntem încântați să anunțăm că în spitalul nostru s-a implantat cu succes primul stimulator cardiac fără sonde, reprezentând un avans semnificativ în tehnologia medicală la nivel local!” 1

Doctorul Sorin Micu de la spitalul Clinicco a implantat primul stimulator cardiacBrașov. Premieră la spitalul Clinicco: A fost implantat un stimulator cardiac fără sonde  fără sonde, un dispozitiv revoluționar care reduce riscul de complicații pentru pacient. Stimulatorul cardiac fără sonde, cunoscut și sub denumirea de stimulator cardiac leadless, este un dispozitiv medical implantabil utilizat pentru a controla ritmul cardiac în cazul unor afecțiuni precum bradicardia (ritm cardiac lent). Acest dispozitiv este similar în funcție cu stimulatorul cardiac tradițional, însă diferă în ceea ce privește modul în care este implantat.

În mod tradițional stimulatorul cardiac implică implantarea unor sonde subțiri și flexibile în interiorul inimii care sunt conectate la generatorul de impulsuri, plasat sub piele în zona pieptului. Aceste sonde transmit impulsuri electrice pentru a regla ritmul cardiac atunci când este necesar.

În cazul stimulatorului cardiac fără sonde dispozitivul în sine este mult mai mic și NU NECESITĂ UTILIZAREA SONDEI. Pentru că aparatul este plasat direct în interiorul inimii fără a fi nevoie de sonde externe, UTILIZÂND O TEHNICĂ DE IMPLANTARE MINIM INVAZIVĂ.

Principalele AVANTAJE ale stimulatorului cardiac fără sonde includ REDUCEREA RISCULUI DE COMPLICAȚII LEGATE DE SONDĂ ȘI BUZUNARUL EXTERN SUBCUTANAT, CUM AR FI INFECȚIILE ȘI DETERIORAREA VASELOR DE SÂNGE SAU A MUȘCHIULUI CARDIAC. Medicul este cel care decide dacă un pacient are sau nu nevoie de stimulator cardiac și ce tip de astfel de dispozitiv corespunde mai bine nevoilor unui anumit pacient.

Suntem încântați să anunțăm că în spitalul nostru s-a implantat cu succes primul stimulator cardiac fără sonde, reprezentând un avans semnificativ în tehnologia medicală la nivel local! Acest pas către viitorul îngrijirii cardiace subliniază angajamentul nostru de a aduce tehnologii avansate și opțiuni de tratament personalizate pacienților noștri”, au precizat reprezentanții Spitalului Clinicco, conform mytex.ro.

Spitalul Clinicco-15 ani de performanță medicală la cel mai înalt nivel în cardiologie și ortopedie, la Brașov. Peste 350.000 de pacienți tratați în prima clinică privată de profil din România
În urmă cu 15 ani, în februarie 2009, își deschidea porțile primul spital privat de cardiologie și ortopedie din România. Un proiect ambițios, alături de o echipă medicală excelentă și cunoscută la nivel național. Ieri, angajații actuali ai spitalului au sărbătorit cei 15 ani de performanță. Călin Costan, proprietarul grupului de firme ICCO din care face parte și Spitalul Clinicco a declarat, vizibil emoționat, în fața personalului medical din clinică:

Noi suntem un grup mai degrabă „ingineresc” care, de când activăm, nu suntem prea apropiați de sănătate. Dar cu noroc și prin perseverență și prin asocierea cu prieteni noștri medici, uite că am reușit să ajungem aici și am reușit să creăm împreună un spital minunat. Un spital în care punem întotdeauna în prim-plan lupta cu boala și interesul pacientului. Pentru mine și pentru grupul nostru de firme, care a primit atât de mult de la comunitatea din Brașov și de la cea din Ghimbav, care ne-au primit și ne-au susținut de atâți ani, prin spitalul nostru încercăm, pe cât putem, să dăm ceva înapoi comunității care ne-a susținut. Vreau să mulțumesc colegilor din spital, familiilor lor, pacienților care au avut încredere în noi și colegilor care au fost alături de mine”

Din 2009, si până în prezent au trecut pragul clinicilor Clinicco peste 350.000 de pacienți din care peste 50.000 au fost spitalizați. Performanța medicală, în cifre:
Au fost realizate peste 2.700 de operații pe cord deschis, peste 20.000 de coronarografii, peste 5.500 pacienți stentați și 2.171 de pacienți au primit implanturi de stimulatoare cardiace și 29 de CCM.

De asemenea au fost implantate peste 3.500 de proteze de șold si genunchi, iar aproximativ 100 de pacienți au suferit intervenții neurochirurgicale.
Printre realizările remarcabile medicale de excepție de la Clinicco se numără:
• Cel mai performant sistem de resincronizare cardiacă implantat în premieră națională la Clinicco Brașov
• Primul spital din Europa de Est unde a fost implantat un dispozitiv CCM (de modulare a contractilității cardiace), un aparat revoluționar în tratarea insuficienței cardiace
• Primul stimulator cardiac cu funcție auto-RMN din țară
• Intervenție minim invazivă de endoprotezare a unui anevrism de aortă abdominală juxtarenal, cu ajutorul unei endoproteze de ultimă generație, folosită pentru prima oară în România
• Primul monitor cardiac miniaturizat din Transilvania
• Endoprotezare de aortă abdominală cu singurul sistem revoluționar care sigilează sacul anevrismului

Fiecare pacient ajuns la Clinicco a beneficiat de o analiză personalizată. Fiecare dosar medical a fost analizat în echipă multidisciplinară, primind astfel indicațiile medicale optime.

Îngrijirea promptă și tratamentul corespunzător nevoilor fiecărui pacient, intervenții eficace și competente, gardă permanentă, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, program profesional postoperator, supervizat medical, individualizat, care are rolul de a ajuta pacienții să își revină după o spitalizare în urma unei intervenții – este ceea ce primesc de 15 ani pacienții Clinicco”, au declarat reprezentanții spitalului Clinicco, conform Biz Brasov.

 

Previous Story

Aeroportul Brașov. Vine și Ryanair. „Și Dan Air ar vrea să revină. Primesc tot mai multe semnale din acea parte”

Next Story

Brașoveanul Marian Olaianos câştigă procesul cu TVR. Nadine: „De la inceputul relatiei amoroase dintre noi, pentru care el insistase foarte mult, i-am spus ca nu accept nicio forma de violenta, nici fizica, nici verbala si nici intima”