Situaţie absurdă: Dozele de vaccin Pfizer nu mai ajung în Brașov. Nu au avut loc în avion

Last Updated on aprilie 5, 2021 Situație absurdă cu noua tranșă de vaccinuri, o parte trebuia să ajungă la Centrul Regional de Depozitare Braşov (66.690 doze).

O nouă tranşă de 511.290 de doze de vaccin Pfizer BioNTech trebuie să ajungă luni în România, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Potrivit unor surse citate de Digi 24, dozele nu au ajuns în această dimineaţă, aşa cum era planificat, pentru că nu au avut loc în avion, anunță stiripesurse.ro.

Situaţie absurdă: Dozele de vaccin Pfizer nu mai ajung în Brașov. Nu au avut loc în avion 1

Pe fondul sărbătorilor de Paşte, alte mărfuri ar fi avut prioritate, transmite sursa citată. Se speră că vaccinul va putea ajunge în România după ora 14.00, cu o altă aeronavă. Centrele de vaccinare mai au doze doar pentru luni şi marţi.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, precizează Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării anti-COVID.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite astfel: Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 171.990 doze; Centrul Regional de Depozitare Braşov: 66.690 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj: 76.050 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 58.500 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 33.930 doze; Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 45.630 doze; Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 58.500 doze.

Până la acest moment, România a recepţionat 2.863.439 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 2.641.069 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

Previous Story

Brașov. Explicații. De ce scade rata de infectare iar spitalele sunt pline de bolnavi infectați cu coronavirus

Next Story

Allen Coliban: „Bugetul Brașovului: Tren metropolitan, „facelift” pentru Piața Sfatului și fațadele din centrul istoric și investiții în Poiană”