Brașov. Explicații. De ce scade rata de infectare iar spitalele sunt pline de bolnavi infectați cu coronavirus

Last Updated on aprilie 5, 2021 Autoritățile din Brașov anunță o rată de infectare, în scădere, de 6,78 în timp ce spitalele sunt pline cu bolnavi infectați cu COVID. Șefa DSP spune că este o scădere înșelătoare.

Este o scădere aparentă, care se datorează, cred, faptului că lumea nu doreşte să se testeze sau se testează cu teste antigenice rapide şi preferă să nu le raporteze.
Brașov. Explicații. De ce scade rata de infectare iar spitalele sunt pline de bolnavi infectați cu coronavirus 1

De ce spun acest lucru? Pentru că avem un alt indicator de evoluţie a epidemiei, şi anume numărul de prezentări la camerele de gardă ale spitalelor. Acest lucru nu este deloc în scădere, dimpotrivă.

Numărul de solicitări este în creştere şi, mai mult decât atât, formele de boală sunt forme mai grave, ele se referă atât la persoane în vârstă, dar şi la persoane tinere, care vin direct în insuficienţă respiratorie”, a explicat directorul DSP Braşov, dr. Andrea Neculau, potrivit bzb.ro.

DSP Braşov: în tot judeţul sunt 427 de locuri pentru cazuri Covid şi toate sunt ocupate
Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov este acum transformat într-o nouă secţie de Terapie Intensivă. Colegii noştri din Urgenţă, practic, supraveghează pacienţi intubaţi sau cu ventilaţie non-invazivă, pentru că nu există locuri în spitale sau în terapie intensivă, unde să fie transferaţi.

Exact aceeaşi echipă este împărţită în două, se ocupă şi de pacienţii Covid în stare gravă, cât şi de toate celelalte urgenţe ale judeţului nostru. Cred că vă imaginaţi care este presiunea pe această echipă”, a explicat directorul DSP Braşov, dr. Andrea Neculau.

Şi în Spitalul de Boli Inecţioase, în acest moment, toate cele 74 de paturi sunt ocupate. Dar nu este vorba doar de faptul că a crescut numărul de cazuri de la o săptămână la alta.

În acest moment nu mai este niciun loc liber. În ultimele săptămâni a crescut numărul de pacienţi care se adresează spitalului nostru, este evidentă creşterea numărului de pacienţi, dar a crescut şi numărul formelor mai grave decât în săptămânile trecute”, a explicat şi purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Maria Cocuz.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu: „Las aici două fotografii.
Nu, nu sunt parcări de ambulanțe ci cozi în fața unor spitale care tratează pacienți Covid-19.
Brașov. Explicații. De ce scade rata de infectare iar spitalele sunt pline de bolnavi infectați cu coronavirus 2
Prima este de ieri de la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov a doua este de săptămâna trecută din parcare de la București, în fața Spitalului Sf. Pantelimon.
————————
Foto din Brașov este făcută ieri de Mircea Radus, preluată de la Cristi Dimitriu”.

Previous Story

La Mulți Ani! Marius Lăcătuş îşi serbează ziua de naştere

Next Story

Situaţie absurdă: Dozele de vaccin Pfizer nu mai ajung în Brașov. Nu au avut loc în avion