Brașov. Vlad Mihai Rotila: „Referitor la trotuarul de pe 13 decembrie, din care a mai rămas jumătate de metru pentru circulația pietonilor, și referitor la faptul că Brașovul nu este un oraș pentru pietoni sau bicicliști sau orice alt mijloc alternativ de deplasare. Anul acesta am …”

Last Updated on octombrie 8, 2019 Brașovul a trecut de partea Bucureștiului astfel că totul se face pentru mașini. Dacă era de partea Clujului aveam trotuare, piste de biciclete, autobuze electrice, tramvaie.

Vlad Mihai Rotila: „Referitor la trotuarul de pe 13 decembrie, din care a mai rămas jumătate de metru pentru circulația pietonilor, și referitor la faptul că Brașovul (și oricare alt oraș din România), nu este un oraș pentru pietoni sau bicicliști sau orice alt mijloc alternativ de deplasare.

Brașov. Vlad Mihai Rotila: „Referitor la trotuarul de pe 13 decembrie, din care a mai rămas jumătate de metru pentru circulația pietonilor, și referitor la faptul că Brașovul nu este un oraș pentru pietoni sau bicicliști sau orice alt mijloc alternativ de deplasare. Anul acesta am ...” 1

Anul acesta am avut ocazia să vizitez 3 mari orașe europene: Roma, Firenze și Praga. Exceptând Roma care este extrem de aglomerată, atât din pricina turiștilor care o tranzitează cât și a locuitorilor, celelalte două sunt foarte aerisite și dedicate pietonilor.

La Roma există varianta de park and ride, parchezi mașina într-o parcare dedicată și de acolo ai mai multe posibilități de a te deplasa cu transportul public de suprafață sau subteran. La București nici măcar nu cred că s-a pus vreodată în discuție varianta de Park and ride. Cel mai curat oraș pe care l-am văzut eu vreodată – Firenze, are și cel mai modern tramvai cu care am avut ocazia să mă plimb. Și ghici ce?

Te duce din centrul orașului până la aeroport, chestie de care București nu dispune. Praga este un oraș dedicat în totalitate pietonilor, care comparativ cu București sau chiar #Brașov, are un trafic auto aproape inexistent.

Praga are 3 linii de metrou, tramvaie, autobuze electrice care circulă atât de des încât nu ai nevoie doar de mașina personală pentru a te deplasa prin oraș. Spuneți-mi câți turiști străini ați văzut folosind tramvaiele din București.

În România transportul public în comun (exceptând puține orașe unde a mai aparut câte un autobuz electric sau tramvai modern), este o glumă proastă. Despre pistele de bicicletă din România nu pot să spun decât că sunt cea mai bună modalitate de spălat banii.
În adevărata Europa, omul contează mai mult decât mașina pe care o deține”.

Previous Story

Brașov. Robert Lazar: „Am o întrebare: ați auzit până acum de proiectul drumului forestier Gorița, pe care RPLP Kronstadt vrea să-l realizeze, tăind aproximativ 8000 de copaci din pădurile de lângă Tâmpa? Se vor distruge astfel potecile single trail din zonă iar locuitorii din Schei vor avea parte de bubuieli și camioane care vor trece pe lângă case, pe străduțele înguste din cartier. Voi ce preferați …”

Next Story

Nelu Corbu: „Cred ca Brașovul merita o schimbare, nu pentru ca actualul primar nu ”a făcut” ci pur si simplu pentru ca 20 de ani in funcție ai actualului primar au încremenit Brașovul la o dezvoltare de tipul ABC, Asfalt-Becuri-Curățenie, cam ca la o comună mai pricopsita. Brașovul poate …”