Brașov. Robert Lazar: „Am o întrebare: ați auzit până acum de proiectul drumului forestier Gorița, pe care RPLP Kronstadt vrea să-l realizeze, tăind aproximativ 8000 de copaci din pădurile de lângă Tâmpa? Se vor distruge astfel potecile single trail din zonă iar locuitorii din Schei vor avea parte de bubuieli și camioane care vor trece pe lângă case, pe străduțele înguste din cartier. Voi ce preferați …”

Last Updated on octombrie 8, 2019 Primăria anunță că va tăia 7.500 de metri cubi de copaci pe Tâmpa, aproape 158 hectare. Iubitorii potecilor umbrite din apropierea Rezervaţiei Tâmpa au aflat despre planurile autoritățior abia când pe mii de copaci din zonă au apărut marcaje.

Robert Lazar: „Am o întrebare pentru cei din lista mea: ați auzit până acum de proiectul drumului forestier Gorița, pe care RPLP Kronstadt vrea să-l realizeze, tăind aproximativ 8000 de copaci din pădurile de lângă Tâmpa?

Se vor distruge astfel potecile single trail din zonă iar locuitorii din Schei vor avea parte de bubuieli și camioane care vor trece pe lângă case, pe străduțele înguste din cartier.

Voi ce preferați, drum forestier sau poteci înguste?”

Semnează Petiția STOP TĂIERILOR DE PE TÂMPA! VREM PĂDURE-PARC!
Brașov. Robert Lazar: „Am o întrebare: ați auzit până acum de proiectul drumului forestier Gorița, pe care RPLP Kronstadt vrea să-l realizeze, tăind aproximativ 8000 de copaci din pădurile de lângă Tâmpa? Se vor distruge astfel potecile single trail din zonă iar locuitorii din Schei vor avea parte de bubuieli și camioane care vor trece pe lângă case, pe străduțele înguste din cartier. Voi ce preferați ...” 1

Potrivit proiectului, drumul forestier Goriţa urmează să unească două dintre cartierele oraşului, pe o distanţă de 11 kilometri. Drumul va străbate pădurea dintre Tâmpa şi Masivul Postăvarul şi unele dintre cele mai frumoase trasee turistice, anunță Digi 24. 

Petiţia care încearcă să stopeze construcţia drumului forestier are peste şapte mii de semnături şi a fost înaintată Consiliului Local Braşov.

„Prima soluţie ar fi o încadrare corectă a pădurii. Pentru că, la ora actuală, ea apare în acte ca fiind o pădure de producţie, adică o pădure cu prim rol acela de exploatare. Există, în Codul Silvic, această încadrare, de pădure – parc şi e absolut necesar să avem această încadrare, pentru că, de fapt, asta e pădurea braşovenilor”, spune Allen Coliban, parlamentar de Braşov.

Previous Story

Brașov. 10,000 de brașoveni îi cer lui George Scripcaru să nu taie 8,000 de copaci pe Tâmpa. Allen Coliban: „Brașovul are nevoie de aer curat! Împreună Salvăm Tâmpa!”

Next Story

Brașov. Vlad Mihai Rotila: „Referitor la trotuarul de pe 13 decembrie, din care a mai rămas jumătate de metru pentru circulația pietonilor, și referitor la faptul că Brașovul nu este un oraș pentru pietoni sau bicicliști sau orice alt mijloc alternativ de deplasare. Anul acesta am …”