Video Brașov. Tunel pe sub munte, în Poiana Brașov. „Este un tunel impresionant. Are o înălţime de 1,5 metri, după care pleacă o rază de 1,2 metri. Este torchetat, cu beton pe anumite zone, pe anumite zone este placă de beton. Colectorul găzduit de acest tunel adună…”

Last Updated on octombrie 3, 2018 Un tunel care asigură evacuarea apelor uzate din Poiana Braşov este gata după aproape patru ani de muncă. Lucrarea a costat aproape patru milioane de euro, străpunge un munte şi a fost realizată pentru ca în staţiunea Poiana Braşov să se mai poată construi.

Staţia veche de epurare nu mai făcea faţă, iar acum sistemul de canalizare va permite ridicarea de noi hoteluri sau pensiuni, potrivit Digi24 Brașov

Video Brașov. Tunel pe sub munte, în Poiana Brașov. „Este un tunel impresionant. Are o înălţime de 1,5 metri, după care pleacă o rază de 1,2 metri. Este torchetat, cu beton pe anumite zone, pe anumite zone este placă de beton. Colectorul găzduit de acest tunel adună...” 1

(foto: brasovmetropolitan.ro)

Reţeaua de canalizare din Poiana Braşov a fost construită în anii 60. Deservea cele câteva hoteluri şi restaurant care erau construite în vremea aceea şi se oprea într-o staţie de epurare, aflată tot în staţiune.

Mai târziu, după ce în Apele uzate erau deversate mai apoi anii ‘90, după ce construcţiile din zonă s-au înmulţit haotic, staţia de epurare, depăşită din punct de vedere tehnic nu reuşea să le trateze corespunzător apele uzate din Poiana Braşov. Aşa că acestea erau deversate uneori pe Valea Sticlăriei.

“Terenul ne-a impus să facem un tunel prin munte de 910 de metri, pentru 880 metri de tubulatură. Este un tunel impresionant. Are o înălţime de 1,5 metri, după care pleacă o rază de 1,2 metri.

Este torchetat, cu beton pe anumite zone, pe anumite zone este placă de beton. Colectorul găzduit de acest tunel adună apele uzate din Poiană. În acest moment, sistemul ar mai putea prelua încă multe hoteluri care s-ar construi în staţiune. Capacitatea este de 100 de litri pe secundă, iar acum sunt preluate cam 26 litri pe secundă.”Andrei Tulpan adjunct şef sector Poiană, Compania Apa, citat de Corona Press.

Vezi aici Video:

Tunelul este electrificat şi este construit la o adâncime de circa 12 metri. Este vizitat doar o dată pe lună.

Previous Story

Brașov. „Spitalul Sf. Constantin rămâne singurul spital privat din România care oferă pacienților intervenții de rezecții esofagiene și esofagoplastii (înlocuire de esofag) pentru tumori maligne și stenoze benigne”.

Next Story

Accident Brașov. Un șofer beat a lovit o bătrână pe trecere, pe Calea București