Accident Brașov: 5 semne de întrebare în cazul autocarului morţii

Last Updated on iunie 20, 2016 Tragedia de vineri, în care patru oameni şi-au pierdut viaţa, iar alţi 26 au fost răniţi generează tot mai multe semne de întrebare. Patru familii au fost distruse. Alţi 26 de oameni au sufletele zdrobite. Cine e de vină? Ce nereguli sunt la mijloc? Sunt câteva întrebări la care anchetatorii vor trebui să răspundă şi să găsească vinovaţii.

1. Într-o curbă periculoasă, la vale, pe DN 1, şoferul Andrei Popa (42 de ani) a pierdut controlul volanului. Un fost coleg al acestuia a declarat pentru „Ziarul de Iaşi” că Popa obişnuia să scoată din viteză autovehiculele în timp ce acestea rulau la vale. Bărbatul a mai precizat că Andrei Popa nu mai lucrase pe microbuzul tip Volvo până atunci, maşina fiind folosită de Ilie Cojocaru, cel care o şi condusese, vineri, de la ora 5.00 până la amiază.

În Braşov, însă, cei doi şoferi au făcut schimb după o pauză, iar după aproximativ 45 de kilometri s-a şi produs nenorocirea. Fostul coleg bănuieşte că Andrei ar fi lăsat autocarul „pe liber”, să ruleze la vale. Este posibil ca el să fi frânat din când în când, fapt care a dus la încălzirea ferodourilor roţilor şi la rămânerea fără frâne. Disperat, şoferul ar fi încercat să introducă autovehiculul într-o treaptă inferioară de viteză ca să-l oprească, dar nu a reuşit. Atunci ar fi tras şi frâna de mână, dar maşina nu s-a oprit în timp scurt, aşa că ar fi încercat să o încetinească izbind-o de parapetul care separă sensurile de circulaţie, scrie click.ro

2. Foştii colegi ai celor doi şoferi morţi spun că microbuzul Volvo al firmei Maxibus Trans intra foarte uşor în balans, lucru foarte periculos pentru o cursă efectuată într-o zonă de dealuri, cu multe curbe periculoase, aşa cum este zona în care s-a produs accidentul.

3. Autocarul avea inspecţia tehnică valabilă, dar fusese modificat. Astfel, în acte autovehiculul era prevăzut cu 24+1 locuri, dar în realitate erau 28+1 locuri, fiind montate scaune suplimentare. De asemenea, autocarul nu avea centuri de siguranţă. Aşa se explică de ce, în momentul în care autovehiculul s-a răsturnat, pasagerii au fost azvârliţi în afara lui.

4. În foaia de parcurs a autocarului sunt înscrişi 24 de pasageri. În realitate, în autocar au fost 28. În plus, directorul Palatului Copiilor din Iaşi, Claudia Ciobanu, a declarat că există incertitudini şi neconcordanţe în lista profesorului care a organizat plecarea elevilor la festival: „Am un tabel în care am şi câteva incertitudini. Copiii sunt din două locuri. Un ansamblu este alcătuit din coregrafi, din copii de la dansuri şi copii de la orchestră. Lista oficială pe care mi-a predat-o domnul profesor nu se potriveşte întru totul cu ceea ce s-a deplasat în teren”.

5. Cu doar câteva sute de metri înainte de accident, autocarul oprise la o terasă. Copiii au spus despre şoferul Andrei Popa că era agitat şi că ar fi băut o bere la terasă, potrivit stirileprotv.ro. Dacă aceste lucruri se confirmă sau nu, urmează să stabilească anchetatorii.

Previous Story

Brasov: Un alt bărbat atacat de urs. „Ucigaş” în serie?

Next Story

Made in Brasov: Vezi care vor fi primii clienți ai elicopterelor H215, din familia Super Puma