Poiana Brasov: Se reia lucrul la parcarea supraetajata

Last Updated on martie 24, 2015 Lucrările de construire a parcării supraetajate din Poiana Mică vor fi reluate în următoarele zile, după ce au fost suspendate timp de aproape trei luni, pe perioada iernii. Parcarea, realizată din fonduri europene, are ca termen de finalizare luna octombrie a acestui an.

„Pînă în luna octombrie noi ne aşteptăm ca lucrările să fie gata, astfel încît, la începutul sezonului rece, tot sistemul de transport public spre Poiana Braşov să fie îmbunătăţit şi funcţional. De la parcarea aceasta, legătura cu centrul Poienii urmează să se facă prin minibusuri“, a declarat primarul municipiului Braşov, George Scripcaru.

25% din lucrări, finalizate

Reprezentanţii Municipalităţii susţin că, pînă la această dată, cam 25% din investiţie este finalizată, urmînd ca pînă la sfîrşitul lunii octombrie parcarea să fie amenajată în proporţie de 100% şi pusă la dispoziţia turiştilor care urcă în Poiană cu maşinile.

Constructorul a preluat terenul pentru parcare la sfîrşitul lunii mai din 2014, potrivit Monitorul Expres. De atunci a realizat lucrările de protecţie a fundaţiei, cu membrană bituminoasă, şi a taluzului, cu folie, s-a turnat şapă de egalizare şi s-au confecţionat armăturile pentru fundaţie.

De asemenea, s-a turnat betonul în fundaţie, s-au făcut cofrările şi armarea pereţilor despărţitori la primul seminivel. Aceleaşi lucrări s-au făcut deja şi pentru treapta a doua. În plus, pînă acum s-a realizat şi armarea şi turnarea pereţilor la rezervorul de apă, turnarea betonului şi hidroizolaţia la nivelul I şi alte lucrări de structură şi arhitectură.

Parcare pe patru niveluri

Parcarea supraetajată din Poiana de Jos este un proiect de 17,6 milioane de lei, finanţat din fonduri europene, în care Primăria Braşov asigură 2% din cheltuielile eligibile.

Viitoarea parcare, situată vizavi de Cabana Junilor, va avea 434 de locuri, dintre care 16 pentru persoane cu dizabilităţi. 102 vor fi la subsol, 108 la demisol, 112 la parter şi 112 la terasă. Accesul în parcare se face la parter, pe latura de nord-est, direct de la cota superioară a terenului.

Intrarea este alcătuită de fapt din două accese, fiecare dotat cu cîte o barieră, care va fi accesată după ridicarea tichetului de parcare.

Tot în zona intrării există o tabelă electronică unde sînt afişate atît numărul de locuri libere existente, cît şi locul de parcare repartizat celui care va intra. De aici, maşinile se distribuie către locurile de parcare urmînd un circuit clar, zona de circulaţie fiind cu sens unic.

Maşinile pe GPL, interzise în viitoarea parcare din Poiană

Trecerea de la un seminivel la altul se face pe rampe proiectate conform normativului de parcări. Astfel, racordarea rampelor cu platformele de circulaţie se face cu o rază de minimum 15 metri în aval şi minimum 10 metri în amonte. Ieşirea din parcare se realizează la două niveluri mai jos, la subsol, pe latura opusă a clădirii, direct la cota de teren de pe latura de sud-vest.

Ca şi la acces, există două zone de ieşire, cuplate una lîngă cealaltă, fiecare dotată cu cîte o barieră. Ieşirea din parcare este condiţionată de ticketul de parcare, care trebuie achitat în prealabil. Plata se poate face la automatele de plată, localizate la parter şi la subsol, în holurile de acces/ieşire, în nodul de circulaţie. Autoturismele pe GPL nu vor avea acces în parcare.

Previous Story

Amintiri din Brasov: Parcul Central, anii ’60

Next Story

Brasov: Zonele de picnic, intra in reparatii pentru „sezonul gratarelor“