Foto Brașov: Un nou cartier prinde contur

Last Updated on iulie 27, 2017 Immochan și Avantgarden Invest povestesc pe siteul coresi-avantgarden.ro cum se dezvoltă unul din cele mai noi cartiere ale Brașovului, ce facilități propun brașovenilor.

Povestea Coresi Avantgarden a început în 2012, când ne-am propus să readucem la viață o zonă importantă din orașul Brașov. Ne-am dorit ca prin culoare, energie și dinamism să creăm nu doar un stil de viață, ci și să reaprindem bucuria de a fi împreună într-un loc drag – acasă. După un secol de istorie, fosta platformă industrială Tractorul avea nevoie de viziune, un proiect ambițios și multă determinare pentru a redeveni un punct de referință pe harta Brașovului. Nu ne așteptam însă ca viziunea noastră să însuflețească atât de repede inimile locuitorilor care își doresc un nou stil de viață.

Foto Brașov: Un nou cartier prinde contur 1 Foto Brașov: Un nou cartier prinde contur 2

Primul pas a fost Coresi Shopping Resort – centrul comercial mult așteptat de brașoveni, inaugurat în 2015. După darea în folosință a celor 24 hectare destinate spațiilor comerciale, viitorul cartier Coresi a cunoscut o dezvoltare rapidă a infrastructurii.

Privind în viitor, Immochan și Avantgarden Invest au înțeles că Brașovul are nevoie nu doar de blocuri de locuințe, ci și de spații verzi pentru petrecerea timpului liber, de o grădiniță, de spații sociale și mai ales de locuri de joacă pentru cei mici, într-un cuvânt, un proiect urbanistic de poveste. Astfel a fost demarată în 2016 etapa a treia a proiectului ce revitalizează circa 8% din suprafața utilă a orașului de la poalele Tâmpei.

Foto Brașov: Un nou cartier prinde contur 3

Blocurile pe care le construim au regim jos de înălțime, de 5 și 6 etaje, iar cateva clădiri au 8 etaje pentru ca apartamentele să beneficieze de lumină naturală cea mai mare parte a zilei. Clădirile sunt înconjurate de spații verzi ce oferă intimitate, dar și o zonă cu alei pietonale ce aduc o notă de dinamism.

Suprafața spațiilor verzi este importantă pentru crearea unor zone de recreere, plimbări și activități sociale în cartier. Am alocat un procent mare din teren pentru alei și vegetație, încurajând astfel un stil de viaţă activ și având intenția de a crea în cartier o „stare de bine”. Spaţiile verzi și aleea pietonală ce leagă zona comercială de cel mai mare parc al orașului oferă oportunităţi care încurajează un stil de viaţă activ, prin plimbări, alergare, exerciţii fizice, ciclism etc., inclusiv deplasări pe rutele dintre zonele locuite şi zona de birouri sau facilităţile publice (magazine, clinici, şcoli).

Foto Brașov: Un nou cartier prinde contur 4 Foto Brașov: Un nou cartier prinde contur 5

Am înțeles prea bine că o viață trăită din plin este cea mai frumoasă poveste pe care o putem scrie împreună!

Previous Story

(Foto) FELICITĂRI! „Cel mai mare gospodar din Brasov. Sa-ti faci gradina proprie deasupra casei”

Next Story

Brașov: FELICITĂRI! „Radu Enache este proaspăt admis la Academia Forţelor Aeriene … Şi nu oricum ci cu nota 10 la matematică!”