Brașov: Clubul Rockstadt rămâne ÎNCHIS! ISU acuzat că nu a dat aviz dintr-un motiv incredibil!

Last Updated on iunie 25, 2017 Criticați că cei de la ISU nu-și fac treaba după incendiul de la Colectiv inspectorii sunt acuzați acum că refuză să dea autorizație chiar dacă s-au îndeplinit toate condițiile legale!

Pe Facebook, Rockstadt a scris: „Dragii nostri, Va multumim pentru interesul si sustinerea pe care o manifestati pentru comunitatea Rockstadt.

Brașov: Clubul Rockstadt rămâne ÎNCHIS! ISU acuzat că nu a dat aviz dintr-un motiv incredibil! 1

Acum, la o saptamana de la conferinta Rockstadt in care am discutat despre problemele noastre si despre sistem, cele peste 27 de MII de vizionari si cele peste 250 de distribuiri ale conferintei pe Facebook, ne dau increderea, forta si determinarea necesara pentru a duce lucrurile la bun sfarsit, intelegand inca o data cat de important este pentru noi toti fenomenul cultural numit Rockstadt.

Pentru noi, cifrele de mai sus reprezinta o dovada enorma si concreta a faptului ca in Romania exista o comunitate a culturii alternative foarte unita, foarte determinata.

Conferinta de pe 8 iunie s-a dorit a fi o conversatie cat se poate de relaxata si deschisa dar in acelasi timp, inevitabil focusata pe aspectele tehnice ale legii PSI. O lege pe care trebuie sa o respectam, sa o intelegem si sa o aplicam toti cu buna credinta, indiferent de opinii personale, indiferent de care parte a legii ne-am afla, verificati sau verificatori.

Ne cerem scuze daca discutia a intrat, pe alocuri, in detalii prea confuze insa, este vital sa intelegem, atat noi cat si cei care aplica aceasta lege in institutiile statului, cat de greu este sa ai un spatiu cultural in Romania, un spatiu care sa fie adecvat si in conformitate totala cu legea, in conditiile in care functionalitatea concreta a prevederilor legii, inclusiv in ceea ce priveste aplicarea sa, lasa de dorit.

O lege complicata si cu foarte multe cerinte tehnice dificile pe care noi, clubul Rockstadt, le-am indeplinit 100 % CONFORM.
Acest lucru ne-a fost confirmat in final si de catre ISU, care ne-a refuzat autorizarea DOAR PENTRU CA ar exista in dreptul unei usi de evacuare DOUA locuri de parcare.

Refuzul a venit chiar daca se stie ca aceste DOUA locuri de parcare sunt ilegal amplasate, fara vreo autorizatie si fara a respecta distanta minima legala fata de cladirea Rockstadt.

In opinia noastra, prin acest refuz, reprezentantii ISU au dat eficienţă juridică unei situatii de facto ilegale si ne-au negat dreptul de a obtine autorizatia de securitate la incendiu, cu toate ca am indeplinit cerintele ISU in proportie de 100% CONFORM.

Cele doua locuri de parcare ilegale reprezinta SINGURUL MOTIV pentru care clubul Rockstadt ramane inchis.
Noi am facut exact ce ni s-a cerut, tot ceea ce ni s-a cerut, absolut TOT. Inca de la bun inceput noi am vrut sa ne asiguram ca voi, membrii comunitatii Rockstadt, clientii si prietenii nostri, veti fi tot timpul in siguranta la concertele Rockstadt si la celelalte evenimente culturale pe care le vom organiza.
Totusi, clubul Rockstadt ramane inchis.

Daca va mai dura luni sau zile, acest lucru nu depinde de noi. In teorie, depinde numai de ceea ce este scris in lege, negru pe alb.

Am vrut prin conferinta din 8 iunie 2017 sa atragem atentia asupra importantei respectarii legii de catre noi toti, asupra existentei unor normative care poate ar trebui adaptate standardelor actuale, asupra unor hibe in aplicarea concreta in mod corect a prevederilor legii.

Am vrut sa atragem atentia asupra relaxarii vigilente si a respectului reciproc, atitudini care trebuie sa existe si sa se manifeste plenar in viata noastra, inclusiv in relatia verificat – verificator pe care o traim zi de zi prin raport cu institutiile abilitate ale Statului.

Vezi aici Video:

Asa cum am mai spus, demersul nostru a fost facut in incercarea de a face lumina in acest caz. Realmente, in incercarea de a ridica nivelul de constientizare cu privire la importanta acestor probleme si cu privire la rezolvarea lor in conformitate cu legea, asa cum e scris….. negru pe alb. Tot ce dorim este ca legea sa fie respectata”.

Previous Story

Brașov: S-a deschis o super Donuterie! „ cookies&cream, cheesecake, crème brûlée, ciocolată neagră şi zmeură, cu aluat integral şiiiii multe altele”

Next Story

Video Brașov: „Se mai taie un deal pentru Apartamente!” Dezastru ecologic!?