(Video) Brașov: “Balena Albastră” continuă să facă victime! O adolescentă de 16 ani, la un pas de a fi racolată în jocul ucigaș. Vezi ce a pățit:

Last Updated on martie 24, 2017 O adolescentă în vârstă de numai 15 ani de la liceul din Râșnov a căzut în plasa jocurilor sinucigaşe de pe internet. Speriată, fata s-a retras și a alertat conducerea liceului.

La o lună de când și-a instalat aplicația pe telefon, adolescenta a primit o listă de porunci. Fata a fost șocată de natura acestor porunci și a șters imediat aplicația, informează a1.ro

stiri brasov balena albastra

„Fetița a realizat că nu este potrivit jocul pentru ea, a înțeles și efectele negative. Am solicitat administratorului de rețea să blocheze accesul la linkurile respective, însă acest blocaj se poate face numai la  nivelul rețelei noastre”, a declarat directorul liceului, Cristian Dudulean.

Autoritățile de la noi au început să ia o serie de măsuri menite să îi protejeze pe tineri de o eventuală situație gravă. Oficialii din Ministerul Educației au trimis o notă inspectoratelor din țară prin care le-au trasat niște direcții.

„La ședințele cu părinții trebuie abordată tematica de securitate și de siguranță a jocurilor online și ce influență pot avea unele jocuri asupra sănătății fizice și psihice a copiilor noștri. În al doilea rând am cerut ca diriginții să vorbească cu elevii”, a declarat Gabriel Ispas, secretar de stat  în Ministerul Educației.

Vezi video aici:

Cei care intră în jocul online „Balena Albastră” au de îndeplinit 50 de sarcini, pe parcursul a 50 de zile consecutive. Participantul ar trebui să se autoizoleze, să urce pe clădiri sau pe poduri, să îndeplinească tot felul de provocări sinucigaşe. În momentul în care jucătorii ezită să facă ceea ce li se cere, sunt ameninţaţi cu dezvăluirea de informaţii despre ei sau familii.

Previous Story

Brașov: Deputatul Gabriel Andronache (PNL), atac la pesediști: „Proiectul PSD restrânge dreptul preşedintelui României de a organiza un referendum, încălcându-se astfel prevederile articolului 90 din Constituţia României”

Next Story

Aeroportul Brașov. Ceartă pe bani, ieri în Consiliul Județean. Se vor înțelege vreodată?