(Video) Paula Rusu: Un cardiolog din Brașov salvează inimi cu o freză cu diamante

Last Updated on martie 24, 2017 Paula Rusu, fostă prezentatoare la Romania TV a povestit pe blogul personal cum a ajuns la Brașov și l-a cunoscut pe medicul Mihai Ursu de la Spitalul de Cardiologie Clinicco, care salvează vieți cu o freză cu diamante.
Mama unei foste colege a sunat-o și i-a spus că fata ei a făcut un infarct la doar 36 de ani. Un alt coleg de al ei a murit la 33 de ani tot de infarct.

„Scriu asta pentru cei care au nevoie de ajutor și pentru familiile lor. Așa am ajuns la Brașov căutându-l pe medicul ce repară inimile oamenilor înainte ca totul să fie pierdut, fiidcă bolile de inimă sunt tăcute de cele mai multe ori și ucid. Il cheamă Mihai Ursu și face minuni cu o freză de diamant. Ați citit corect. O freză cu particule de diamant care salvează pacienții de la niște intervenții uriașe la inimă. Chiar dacă pare că vorbesc despre un dentist, nu e așa” spune Paula Rusu pe paularusu.ro.

(Video) Paula Rusu: Un cardiolog din Brașov salvează inimi cu o freză cu diamante 1

Doctorul Ursu povestește ușor, cu siguranță de parcă operație pe care o face e cea mai simplă din lume, deși e un fel de chirurgie extraterestră, la microni.

„– Se intră cu o freză care are niște particule de diamant, cu un diametru un milimetru, un milimetru și jumătate care e atașată la o mașină care produce o turație foarte mare, zgomotul scos de mașina e ca la dentist.

Imi arată filme, artere, vene, care nu ar trebui să se vadă pe ecranele scanerelor medicale și totuși se văd, mici monumente ale unei vieți sedentare, cu mese îmbelșugate. Mici monumente funerare. Uneori nu se mai poate face nimic atunci când sunt descoperite, dar cei care le depistează la vreme pot scăpa ușor de ele. Acum.

– Pacientul e treaz?

– Da, pacientul e treaz are o anestezie ușoară în locul unde intrăm cu acest aparatură minusculă în arteră, la mână, la picior, la claviculă. E o operațiune care pulverizează placa de colesterol calcifiată, o rașchetează în fragmete atât de mici încât inima nu le simte, sunt mai mici decat o globulă roșie. Pacientul e treaz iar după întervenție nici măcar nu e scos cu targa din sală, e dus cu căruciorul și poate să stea în picioare, la fereastră dacă vrea”.

Vezi aici Video:

„Operația asta se face la un spital privat, în Brașov, la Spitalul de Cardiologie Clinicco. O operație pe care ar trebui să o deconteze Casa de Asigurări de Sănătate, dar nu o face, o operație care costă puțin peste două mii de euro plus o zi de spitalizare sau două” mai spune Paula Rusu.

Previous Story

Brașov: Primăria va ridica mașinile parcate ilegal. Cât vrei să fie taxa de ridicare?

Next Story

(Foto) Brașov: Lucrări MASIVE în zona Spitalului Județean. Societatea Comprest a inchis statia de taxi de la spital