RAT Brașov cumpără 100 de autobuze noi! Vezi ce spune primarul George Scripcaru:

Last Updated on martie 16, 2017 Brașovul își continuă dezvoltarea parcului auto al RAT. Primăria pregătește achiziționarea pentru RAT a 85-100 de autobuze și troleibuze. Din păcate cantitatea noxelor din oraș nu va scădea astfel că Brașovul va rămâne unul dintre cele mai poluate orașe din România alături de București și Iași.
Citeste si Brașovul OTRĂVIT? Comisia Europeană spune: Cancer, astm, afecțiuni cardiovasculare, și deces prematur. Iar autoritățile tac. Ce este de făcut?
Crezi că ar fi bine revenirea la tramvaie și mărirea rutelor de troleibuze?

Pentru mărirea flotei, Municipalitatea estimează o investiţie de aproximativ 25 de milioane de euro, bani care vor fi luaţi dintr-un credit bancar, după cum a spus ieri primarul.

RAT Brașov cumpără 100 de autobuze noi! Vezi ce spune primarul George Scripcaru: 1

„Avem discuţii cu BERD pentru un credit pe care să îl folosim pentru a reîmprospăta flota RAT. Putem accesa acest credit în condiţii economice avantajoase, avînd în vedere că avem un rating bun şi că în acest an vom închide un alt credit, luat în trecut tot pentru achiziţia de autobuze.

Avem în vedere 85 – 100 de mijloace de transport noi, autobuze de dimensiuni mari şi de dimensiuni mici, dar şi troleibuze“, a spus primarul municipiului Braşov, George Scripcaru citat de monitorulexpres.ro.

RAT Brașov va primi de la bugetul local, 4,6 milioane lei ca subvenţie, pentru acoperirea diferenţei dintre preţ şi tarif. Preţul de transport reprezintă contravaloarea serviciului, aşa cum rezultă din adunarea tuturor cheltuielilor aferente, în timp ce tariful este suma propriu-zisă plătită de călătorii care aleg mijloacele de transport în comun pe traseele din Braşov.

Pe lîngă subvenţia pentru acoperirea diferenţei dintre preţ şi tarif, RATBv va mai primi, tot de la bugetul local, încă 9,85 milioane lei, în contul gratuităţilor şi reducerilor acordate pe mijloacele de transport pentru elevii din învăţămîntul preuniversitar, 12 milioane lei, pentru reducerile şi gratuităţile acordate pensionarilor, veteranilor, revoluţionarilor şi donatorilor de sînge şi 1,44 milioane de lei pentru asigurarea transportului persoanelor cu handicap.

Previous Story

Brașov: Lidl face angajări masive prin “Caravana a joburilor”. Vezi ce salariu poți primi:

Next Story

Brașov: George Scripcaru, frustrare la adresa lui Adrian Veștea. Vezi ce l-a supărat: