Speranțe pentru Aeroport? O diferență majoră față de epoca Scripcaru-Căncescu. Pentru prima dată parlamentarii din Brașov s-au întâlnit pentru a susține proiectele importante

Last Updated on ianuarie 23, 2017 Pentru prima dată în istorie parlamentarii de Brașov s-au întâlnit pentru a discuta și susține proiectele importante. La inițiativa președintelui Consiliului Județean, Adrian Veștea, aceștia s-au întâlnit sâmbătă. O diferență majoră față de epoca Scripcaru-Căncescu.

Pe Facebook, Adrian Ioan Veştea a scris: „Astăzi am avut o întâlnire reușită cu reprezentanții brașovenilor în parlament.

Speranțe pentru Aeroport? O diferență majoră față de epoca Scripcaru-Căncescu. Pentru prima dată parlamentarii din Brașov s-au întâlnit pentru a susține proiectele importante 1

În perspectiva aprobării bugetului de stat pe anul 2017 și definirii strategiilor investiționale pe care Guvernul României, prin ministerele de resort le are în atenție pe parcursul acestui an, am invitat senatorii și deputații brașoveni la o discuție în cadrul căreia să fie definite proiectele prioritare pentru județul Brașov care să fie susținute financiar cu fonduri asigurate din bugetul de stat.

Au participat senatorii Marius Alexandru Dunca (PSD – ministrul Tineretului și Sportului), Florin Orțan (PSD), Allen Coliban (USR) și Daniel Zamfir (PNL), precum și deputații Roxana Mînzatu (PSD), Mihai Mohaci (PSD), Viorel Chiriac (PSD), Mara Mareș (PNL), Gabriel Andronache (PNL) și Ambrus Izabella-Agnes (UDMR), vicepreședintele CJBV Adrian Gabor și primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu.

Fiecărui parlamentar i-am prezentat un material amplu privind obiectivele de investiții ale Consiliului Județean Brașov, precum și propunerile de proiecte cu impact local, județean/regional comunicate de primarii din județ.

Intenția noastră, a Consiliului Județean, a fost să le aducem la cunoștință colegilor noștri parlamentari care sunt proiectele pe care le avem în atenție, să le arătăm care este stadiul lor și să le solicităm sprijinul pentru a găsi o soluție – prin amendamentele pe care le pot face la Legea bugetului de stat, în așa fel încât bugetul județului Brașov pe anul 2017 să nu fie deloc defavorizat.

Speranțe pentru Aeroport? O diferență majoră față de epoca Scripcaru-Căncescu. Pentru prima dată parlamentarii din Brașov s-au întâlnit pentru a susține proiectele importante 2

Știm și am avut foarte multe experiențe neplăcute în urma pregătirii bugetului, că Brașovul s-a situat în coada clasamentului în privința alocării de fonduri. Așteptăm să vedem ceea ce se va întâmpla de această dată, deoarece interesul nostru, al celor din executivul județean, este să ne facem treaba, să ajutăm primăriile și să facem în așa fel încât lucrurile să intre în normalitate.

Intenția noastră este justificată, având în vedere că parlamentarii, în campania electorală, au vorbit despre obiectivele Brașovului pe care ni le dorim cu toții: aeroport, spital, autostradă, drumuri județene.

Deși au existat unele momente tensionate, toată lumea a avut la final, reacții pozitive. Deputatul Viorel Chiriac, președintele executiv al PSD, a declarat pe pagina personală de Facebook: “Era necesară o astfel de întâlnire între parlamentarii circumscripției Brașov. Am ajuns la concluzia că ar fi foarte utile astfel de întâlniri periodice”

Mă bucur să văd ca la Brașov, împreună reușim să depășim barierele politice. Cred că toți trebuie să punem umărul la lucrurile bune care trebuie să se întâmple la Brașov”

Previous Story

Foto noi Brașov: UPDATE! 3,000 de oameni în Piața Sfatului. “Fără amnistie, marș la puscarie”, “Iliescu moare, doar la închisoare” Vezi aici Foto:

Next Story

Brasov: Hoț prins spărgând autoturisme în parcarea magazinului Kaufland