Brașov: Chinezii deschid o fabrică unde vor produce piese pentru Mercedes

Last Updated on septembrie 23, 2016 Compania Ningbo HuaXiang Electronic Co Ltd din China, care activează în domeniul componentelor auto, va investi 30 milioane dolari la Braşov, într-o nouă hală de producţie ce va fabrica piese şi accesorii pentru autoturismele Mercedes.

„În cadrul noii investiţii se vor fabrica piese şi accesorii (ornamente) pentru industria auto, constând în produse decorative pentru interiorul autovehiculelor de tipul: decoraţiuni pentru bord, consola centrală şi ornamente pentru uşi pentru producătorul de autoturisme Daimler (Mercedes), clasele A şi B”, a precizat investitorul.

Produsele se vor regăsi în maşinile vândute în Europa.

De asemenea, cele două părţi au semnat în urmă cu un an o scrisoare de intenţie pentru derularea de investiţii, în cadrul evenimentului „China (Ningbo) – Romania Investment Forum”, scrie digi24.ro

Investiţia în valoare de circa 10 milioane euro, ce presupune transferul în România al unei linii de producţie de ornamente de interior pentru constructorul BMW, a fost deja realizată. Proiectul a fost iniţiat în luna iulie 2015 şi este prevăzut a fi finalizat în decembrie 2016.

Pentru acest proiect s-a contractat un nou spaţiu de producţie cu o suprafaţă de 10.000 mp şi s-au creat aproximativ 200 noi locuri de muncă.

Ministerul Economiei, prin InvestRomania, componentă a Departamentului pentru Promovarea Investiţiilor şi Comerţului, a co-organizat la Bucureşti evenimentul „China (Xiangshan) – Romania Investment Forum”, dedicat promovării avantajelor competitive ale României şi ofertei de ţară în faţa investitorilor şi autorităţilor din Provincia Xiangshan (China).

Evenimentul s-a desfăşurat cu ocazia vizitei oficiale în România a lui Shi Jianding, vice-preşedinte al guvernului regiunii Xiangshan.

Previous Story

Aeroportul Brașov: NU se lasă. Adrian Veștea, președintele CJ, merge din nou la Parlament pentru Legea Terenului

Next Story

Brașov: ALERTĂ! L-ai văzut? Un copil de 13 ani nu a mai ajuns acasă de la școală. Vezi cu ce era îmbrăcat: