(Video) Un brașovean stabilit la New York vrea să traverseze Statele Unite cu o Dacia 1300

Last Updated on februarie 10, 2016 Brașoveanul Eduard Palaghiță, stabilit în New York și care a făcut celebră mașina românească peste ocean, are acum o nouă țintă, vrea să traverseze Statele Unite cu modelul său 1300.
Planul românul este să călătorească din Chicago la Los Angeles în luna august, adică aproape 4.000 de kilometri. „M-am gândit să fac o aventură frumoasă şi să refac Route 66, un traseu celebru, istoric”, explică Eduard, citat de bzb.ro

Pasiunea pentru Dacii şi pentru maşini în general o are de la părinţi, amintindu-şi cu plăcere că şi mama sa, dar şi bunica, aveau câte un model fabricat la Mioveni, Argeş.

„Ca tot românul, mergeam cu Dacia la mare. Lumea apreciază, e un hobby al meu, de când eram mic mi-au plăcut maşinile. Chiar mă suprinde cât de multă lume apreciază ceea ce fac”, mai spune braşoveanul întâmpinat deseori cu reacţii de genul „am fost surprinşi să vedem acea maşină în New York”, venite din partea americanilor.
[ads2]
Vezi aici Video:

Construită în 1977, maşina lui Eduard a fost achiziţionată de la un colecţionar de maşini clasice din Bucureşti, iar transportul până în America a costat 3.500 de dolari, iar pentru a fi sigur că nu va avea probleme cu ea, i-a umplut portbagajul de piese la momentul drumului Bucureşti – New York.

Previous Story

Armin van Buuren vine la Untold Festival și în acest an

Next Story

Poliția Brașov: 36 de treceri de pietoni sunt cu probleme. Primăria Brașov: Nu există probleme la trecerile de pietoni. Pe cine credem? Vezi aici Video: