Brasov: Vezi motivul exploziei de la fabrica de paine. Un angajat a cazut de la etajul 4 al cladirii

Last Updated on noiembrie 5, 2015 Explozia de la fabrica de pâine Velpitar s-a soldat cu 6 răniți. Din primele informații, explozia a avut loc de la concentrația de particule de făină.

„A avut o explozie în zona de moară, s-a intervenit operativ cu 12 mașini de pompieri și ambulanțe. 5 persoane au fost duse la spitalul judetean, una din ele având arsuri pe față. O a șasea persoană a căzut de la etajul 4 la parter. Este constienta, urmeaza sa fie dusa la spital. 10 persoane erau în spațiul respecti. La nivel de spital au fost chemați doctorii de acasă, spitalele din zonă au fost în stare de alertă. Nu am avut probleme, nu au trebuit să intervină din alte judete. Cei de la Electrica și gaz au intervenit pentru a evita o altă explozie. Se pare că explozia a avut loc de la concentrația de făină. Am auzit de la cei care sunt angajați la fabrică” a declarat Mihai Mohaci, prefectul Brașovului.

“Au fost un număr de zece persoane, patru au ieșit pe picioarele lor, cinci au fost transportate la spital și mai este o persoană care este în incintă și care va fi extrasă, scoasă de sub dărâmăturile din depozit”, a spus primarul, la Antena 3.

[ads2]

El a adăugat că locuințele din zonă nu au fost afectate de incendiu, dar că pe stradă sunt cioburi de la geamurile sparte în urma exploziei. În ce privește cauzele exploziei, el a apreciat că acestea ar putea fi acumularea anumitor pulberi de la făină și ventilația necorespunzătoare.

Vezi aici Video cu momentul exploziei:

“Se pare că e din cauza pulberii de făină care s-a acumulat, din cauza faptului că ventilația nu a fost cea care trebuia, la parametrii normali. Din cauza acestor pulberi care intră și în contact cu haine sau cu echipament se produc scântei și, de aici, explozia care s-a produs”, a mai spus Scripcaru.

 

Previous Story

Brasov: Drapel nou pe Tâmpa

Next Story

We’re not a one to saddle up and run, Bonanza