Brasov: Vezi ce are voie si ce nu primarul George Scripcaru in cele 30 de zile de control judiciar

Last Updated on iulie 1, 2015 Pus sub control judiciar pe o perioadă de 30 de zile, potrivit deciziei pronunţate aseară, la orele 21.00, de magistraţii Curţii de Apel Braşov, primarul George Scripcaru trebuie să respecte câteva condiţii pe durata aplicării măsurii preventive, respectiv până în data de 29 iulie 2015.

aaaaaaaaaaaa

Astfel, edilul trebuie să se prezinte la organul judiciar care instrumentează cauza sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar în faţa căruia se află dosarul cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la Biroul Supravegheri Judiciare din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al IPJ Braşov – organ desemnat cu supravegherea – respectiv cel în raza căruia domiciliază – conform programului de supraveghere întocmit de acest organ sau ori de câte ori este chemat.

De asemenea, primarul Scripcaru nu are voie să depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar în faţa căruia se află dosarul, nu are voie să se apropie de coinculpaţii şi suspecţii din prezenta cauză sau să comunice cu ei, direct sau indirect, pe nici o cale, şi nici să se apropie de martori, anunta mytex.ro.

Aceleaşi condiţii le-au fost impuse şi celorlalte persoane pentru care procurorii DNA au cerut până acum arestarea preventivă în acest dosar. E vorba de Mihai David şi Simina Costan.

Judecătorii le-au atras atenţia suspecţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Amintim că, imediat după anunţarea acestei decizii, procurorii DNA Braşov au făcut contestaţie, acţiune care va fi analizată în următoarele zile la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Previous Story

Brasov: Dansuri istorice si contemporane in Piata Sfatului. Vezi aici programul:

Next Story

Brasov: George Scripcaru NU mai merge la Primarie