Ce se intampla cu medicii din Brasov? Un barbat a fost plimbat intre doua spitale pana cand a murit

Last Updated on aprilie 16, 2015

Dorin Borzoş avea 49 de ani şi nu a fost niciodată bolnav. Săptămâna trecută s-a simţit rău după ce a ajuns acasă de la muncă. Avea dureri de cap. A intervenit a ambulanţă, al cărei echipaj era format doar din asistentă şi şofer.

Soţia bărbatului îşi aminteşte ce a urmat: “I-au făcut o injecţie şi i-am spus: ce injecţie i-aţi dat. Cică ce, hai, afară că nu te interesează”. Asistenta a considerat că pacientul avea simptome de alergie, după ce luase o pastilă pentru dureri de cap.

Purtător de cuvânt Ambulanţa Braşov: “Prezenta simptome de şoc anafilactic i s-a administrat medicamentaţia de urgenţă la indicaţia medicilor”. Pacientul a fost dus la Spitalul Judeţean Braşov, de unde câteva ore mai târziu a fost trimis acasă. Seara, omul s-a simţit din nou rău, iar piciorul unde i s-a făcut injecţia a început să se umfle. Salvarea l-a dus iar pe bărbat la Spitalul Judeţean. De acolo, pacientul a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase şi, de acolo, înapoi la Judeţean. Aici a murit.

“S-a umflat piciorul, era vânăt şi partea asta. Zice, eu nu cred că mai îmi dau speranţe… Ne-au luat ca pe nişte…vă daţi seama că, dacă suntem necăjiţi…Sâmbătă dimineaţa m-a anunţat că a decedat”, spune Crizantema Borzoş, soţia bărbatului, conform realitatea.net

Nimeni nu le-a spus oamenilor pentru ce boală a fost tratat bărbatul, iar acum familia este convinsă că prima injecţie făcută de asistentă i-a adus sfârşitul. Fiul bărbatului, Dorin, povesteşte: “A doua ambulanţă… a zis colega cealaltă că n-avea voie să dea injecţie. N-avea voie să îi facă injecţie acasă”.

Raportul medicului legist arată că bărbatul a murit din cauza unei “celulite necrozante la membrul inferior stâng” şi că nu suferea de vreo afecţiune cronică. Potrivit unor surse medicale, este vorba despre o infecţie care apare doar dacă ţesutul respectiv este inflamat, zgâriat sau… înţepat. Reprezentanţii Spitalului Judeţean Braşov nu au dorit să comenteze public situaţia, dar au anunţat că au demarat o anchetă internă.

Previous Story

Braşov: Haide la „Aruncarea în ţol”, unul dintre ritualurile de iniţiere ale junilor tineri. Evenimentul va avea loc vinerea aceasta în Piaţa Unirii

Next Story

Premierul Victor Ponta sprijina Aeroportul Brasov, ofera bani dar nu da esentialul: terenul pe care sa se construiasca. In schimb da vina pe Primarie si Consiliul Judetean ca nu se inteleg sa faca Aeroportul