Brasov: Un nou autobuz electric testat in oras. 85 de locuri si o autonomie energetica de 250 de kilometri

Last Updated on aprilie 21, 2015

RAT Brașov testează zilele acestea un autobuz electric care ar putea ajunge în viitor pe străzile orașului.

Autovehiculul de dimensiuni mari are o capacitate de 85 de locuri şi o autonomie energetică de 250 de kilometri și este fabricat de unul dintre cei mai mari producători de autobuze, troleibuze şi autocare din Cehia.

Preţul unui astfel de autobuz variază în jurul sumei de 400.000 de euro, aproape dublu faţă de unul pe motorină, iar pentru ca acest autobuz să circule pe străzile din Brașov trebuie ca Regia Autonomă de Transport Braşov să aplice pentru fonduri europene.

1

„Va fi nevoie să accesăm un program dedicat de achiziţie pentru autobuze electrice. Acest lucru ar putea să se întâmple după deschiderea axelor de finanţare ale fondurilor structurale. Poate în doi sau trei ani, vom vedea şi pe străzile noastre autobuze electrice”, a precizat marţi, ing. Cristian Radu, directorul general al RAT Braşov, citat de rttbrasov.ro

“Autobuzul mi s-ar părea foarte potrivit pentru zona centrală: e aerisit, are un concept constructiv plăcut, are baterii modulare în spate, cu acţionare cu motor, cu sistem diferenţial ca al unui autobuz clasic, care conferă o altă comoditate, un nivel mai redus de zgomot, deci autobuzul s-ar preta”, a spus Mircea Cenan, directorul tehnic al Regiei de Transport din Braşov.

Previous Story

O familie din Brasov isi cauta cu disperare fiica minora disparuta ieri. “Daca vedeti această fata, va rog din suflet sa ma contactati. Este fiica mea…”

Next Story

Brasov: Piramida de carti la mall-ul Coresi. Brasovenii sunt asteptati sa doneze volume pentru nevoiasi