Brașov. Trafic restricționat în Centrul Istoric spre Șchei. Primăria obține un aviz important pentru restricții auto. Camere care îi vor identifica automat pe „intruși” și panouri electronice de avertizare și informare

Last Updated on aprilie 15, 2024 Brașov. Trafic restricționat în Centrul Istoric spre Șchei. Primăria obține un aviz important pentru restricții auto. Camere care îi vor identifica automat pe „intruși” și panouri electronice de avertizare și informare 1

Primăria Brașov continuă demersurile pentru închiderea circulației auto în Șchei pentru cei care nu locuiesc în zonă. Edilii au obținut un aviz important pentru regulamentul care va reglementa aceste restricții. Este vorba de cel al Comisiei de Circulație. Propunerea municipalității este de închidere a traficului în centrul istoric și spre Șchei (respectiv intrările dinspre strada Mureșenilor și Șchei) începând de vineri seara de la ora 18.00, până duminică seara, la ora 22.00. Practic, de la B-dul Eroilor și Magazinul Star până la Pietrele lui Solomon, accesul rutier pe străzi ar urma să fie limitat, scrie Biz Brasov.

Astfel, sistemul de restricționare avizat de comisie vizează, pe lângă aplicarea unor semne de circulație și a unor camerelor video cu recunoașterea numărului de înmatriculare, și care îi vor detecta astfel pe „intrușii” care nu au liberă trecere în zonă, în perioada cu acces restricționat. În plus, pe străzile principale care duc spre Centrul Istoric vor fi amplasate panouri electronice de informare și avertizare cu privire la aceste restricții.

Pe lângă riverani și transportul public, potrivit oficialilor municipalității, sunt grupuri sau entități care au nevoie să acceseze zona permanent. Astfel, va exista un permis de vizitator pentru furnizorii de servicii, de la instalatori, pompe funebre, curieri, livratori etc, aceste detalii fiind stabilite prin regulament.

Potrivit propunerii de regulament, cei care vor „fenta” camerele ar urma să fie sancționați cu 4 – 5 puncte amendă. Propunerea ar urma să fie supusă și aprobării Consiliului Local înainte de a se aplica și a se realiza toate lucrările de infrastructură proiectate.
Potrivit bazelor de date ale municipalității, în zona centrală și Șchei sunt înmatriculate 5.097, din care peste 3.700 aparțin unor persoane fizice.

Situaţia actuală: rezidenţii nu mai pot ajunge acasă cu maşina, ambulanţele sunt blocate în trafic
Conform expertului în mobilitate urbană, Reinhold Stadler, una dintre problemele cu care se confruntă centrul vechi este poluarea cu particule în suspensie şi poluarea fonică, din cauza circulaţiei intense în perioada weekendurilor şi a vacanţelor. La fel de importantă este însă şi problema blocajelor de trafic, care pe de o parte afectează siguranţa cetăţenilor, prin faptul că şi maşinile de intervenţie sunt blocate, iar pe de altă parte, îi împiedică pe cei care locuiesc în centrul vechi şi Şchei să ajungă la propriile locuinţe, în principal din cauza celor care sunt în căutarea unui loc de parcare.

Dacă ne uităm în Europa, foarte multe dintre oraşe merg pe ideea de emisii scăzute, zonă cu emisii scăzute. Asta este şi o parte dintre problemele pe care le resimţim noi, de la calitatea aerului, poluarea cu PM10, PM 2,5, până la zgomot. Vedem asta în toate planurile şi în studiile pe care le avem deja. Şi apoi problema critică, congestia.

În cazul de faţă nu este o problemă doar că îngreunează traficul, aşa cum este în multe alte oraşe, ci este vorba de acces la utilităţi şi la dotări esenţiale: avem două spitale care au nevoie să intre ambulanţele, avem o serie de locuitori care nu au alte căi de acces şi în momentul în care se blochează centrul istoric, ştiţi bine, salvarea este blocată în trafic de celelalte autovehicule. Ceea ce este o problemă foarte mare. Şi asta încercăm, în primul rând să degrevăm această situaţie în care ajungem la a avea oameni blocaţi efectiv într-o zonă fără nicio posibilitate de a ieşi”, a explicat Reinhold Stadler, citat de bzb.ro.

Previous Story

Client Lidl taxat pentru frunzele de ananas rupte: „După ce mi-am terminat de scanat produsele îmi zice că nu trebuia să rup frunzele, că fur magazinul. Am luat coada și am cântărit-o și pe aia și am mai plătit 2 lei pe aia. Întrebarea mea e: e corect așa?”

Next Story

Minivacanța de 1 Mai și Paște la Poiana Brașov: Hoteluri cu spa, piscină și mâncare gustoasă. Cât costă un mini-sejur