(Video) „Concurență” pentru Brașov. Vilă cu mansardă, construită pe acoperişul unui bloc

Last Updated on aprilie 29, 2024 (Video) „Concurență” pentru Brașov. Vilă cu mansardă, construită pe acoperişul unui bloc 1

O altă casă construită pe acoperișul unui bloc a captat atenția în online, devenind rapid virală. Autoritățile au intervenit prompt, catalogând construcția ca fiind ilegală, conform informațiilor publicate de Agora.

Pe strada Grenoble din Chișinău, o vilă cu mansardă a fost construită pe acoperișul unui bloc de locuințe cu cinci etaje. Casa este înconjurată de un gard și include câteva dependințe. Un comentator la imaginile virale a dezvăluit că în locul acestei construcții, anterior se găsea doar o piscină cu verandă.
Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook, Pretura sectorului Centru din Chișinău a afirmat că această casă a fost construită în 2016 în mod ilegal. Cu toate acestea, autoritățile capitalei Moldovei au declarat că se simt neputincioase în fața acestei situații.

„Autoritatea publică locală a sesizat despre construcția ilegală edificată pe acoperișul blocului de locuit din strada Grenoble nr. 159/7, încă din anul 2020, Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică, responsabil de verificarea legalității și a disciplinei în construcții. Având în vedere faptul că APL nu poate întocmi procese-verbale contravenționale pe art. 178, al. 4, pct. d) construcția anexelor, balcoanelor, copertinelor, transformarea acoperișurilor sau extinderea celor existente, care afectează aspectul arhitectural al blocurilor locative, examinarea cazului este de competența Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției”, a transmis Pretura sectorului Centru din municipiul Chișinău, conform Can Can.

Conform declarațiilor anterioare ale locatarilor din bloc, se pare că bărbatul care a construit casa deținea două apartamente la ultimul etaj. Aceștia au adăugat că acesta nu a consultat vecinii înainte de a începe construcția unei noi locuințe pe acoperiș.

Un român a construit o vilă pe terasa unui bloc de 8 etaje din Brașov
O vilă aparținând unui locuitor din Brașov a fost construită pe acoperișul unui imobil cu opt etaje din cartierul Răcădău, amplasat vizavi de Parcul Trandafirilor. Surprinzător pentru autorități, construcția respectă în întregime toate cerințele legale și este înregistrată de aproape un deceniu. Vila a obținut autorizația de construcție încă din 1999 și ocupă o suprafață de 42,02 metri pătrați. Accesul în locuință se realizează prin scara de acces comună de la etajul opt, folosind o scară metalică care duce către zona terasei blocului.

În urma investigațiilor a reieșit că imobilul a fost construit legal și este mai vechi de 10 ani.
Spațiul verificat apare în extrasul de Carte Funciară și există contract de vânzare cumpărare din anul 2013, fapt pentru care nu se pot dispune măsuri. Nu au fost executate alte lucrări de la cumpărarea acestuia” , au precizat pentru BizBrașov oficialii Poliției Locale Brașov.
În același timp, oamenii legii au mai dorit să transmită și faptul că vila a avut autorizație de construire chiar din anul 1999, precizând că respectiva construcție are o suprafață de 42,02 mp.

A avut autorizație de construire din septembrie 1999 și certificatul de dare în folosință este din martie 2000. Are o suprafață de 42,02 mp. Accesul se face din scara de acces comuna de la et. 8, pe o scară metalica către zona terasei blocului”, au mai transmis oamenii legii.

Previous Story

Ședință de Guvern la Brașov. Se aprobă 5,13 km din Autostrada Comarnic-Braşov

Next Story

Brașov. Programul magazinelor Lidl, Kaufland în minivacanța de 1 Mai-Paște