Alertă! Restricții la Brașov. S-a depășit pragul de legal de 1.5 cazuri la mia de locuitori. Prefect: Mâine luăm măsuri!

Last Updated on octombrie 6, 2020 Brașovul a trecut astăzi pragul legal de 1.5 cazuri la mia de locuitori de la care vor fi impuse restricții. Raed Arafat anunțase că localitățile care depășesc această barieră vor avea parte de restricții serioase. Prefectul însă nu este de acord.

Cătălin Văsîi, prefectul Brașovului, a declarat astăzi, pentru BizBrașov, că în municipiul Brașov incidența COVID-19 a ajuns la peste 1,5 cazuri la mia de locuitori iar mâine vor fi luate o serie de măsuri.

Alertă! Restricții la Brașov. S-a depășit pragul de legal de 1.5 cazuri la mia de locuitori. Prefect: Mâine luăm măsuri! 1

„Am cerut celor de la Direcția de Sănătate Publică să vină cu o serie de măsuri. Este exclus să închidem restaurantele sau școlile, în afara situațiilor impuse de Ministerul Educației, care prevăd că la trei cazuri într-o școală se trece la scenariul roșu de învățământ”, a spus acesta.

Raed Arafat citat de Gandul: „„Măsurile vor fi analizate în mod deosebit, dar nu ne limităm la acele măsuri: purtarea măştilor în spaţii închise, dar şi deschise, în mod deosebit în spaţiile publice unde există aglomeraţie şi este nevoie de portul măştii, carantinarea localităţilor care depăşesc 3 la mie în ultimele 14 zile şi, bineînţeles, luând în considerare dacă aici există focare sau nu, dacă este răspândire comunitară, atunci luarea în considerare a carantinării acestor localităţi, interzicerea evenimentelor precum nunţi, botezuri în zonele în care sunt cu incidenţa mai mare de 1,5 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, închiderea sau sistarea activităţii restaurantelor în interior în zonele în care depăşesc incidenţa de 1,5.

Alertă! Restricții la Brașov. S-a depășit pragul de legal de 1.5 cazuri la mia de locuitori. Prefect: Mâine luăm măsuri! 2

Este în analiză şi posibilitatea implementării în curând a măsurii de închidere a activităţii sau mai bine zis a suspendării activităţii agenţilor care nu respectă reglementările, cel puţin timp de 30 de zile de la momentul constatării abaterii.

În zonele în care avem incidenţa de 1,5 la mia de locuitori recomandarea este ca toţi agenţii economici, inclusiv instituţiile publice şi private, să ia în considerare munca de la domiciliu, la distanţă şi acolo unde nu se poate, decalarea programului.

Acest lucru trebuie să devină o obligaţie la toate instituţiile din zonele care sunt afectate şi au incidenţa de 1,5 sau mai mare de 1,5 la mia de locuitori în ultimele 14 zile”.

Previous Story

Foto/Video Brașov. Jerusalema în Piaţa Sfatului

Next Story

Video Brașov. Stație de asfalt binecuvântată de autorități să polueze masiv. „Am sesizat Garda de Mediu, sa vedem daca au echipament pentru detectarea fumului (ochi)”