Brașov. Directorul Șaguna a recunoscut că de 18 ani se încalcă legea! “Elevii care au fost afectaţi de această prevedere reprezintă …”

Last Updated on februarie 4, 2019 Dumitru Cezar Boghici, directorul Colegiului Naţional „Andrei Şaguna” din Braşov, a declarat că transferarea elevilor care nu au media generală de minimum 8.50 la o altă școală face parte din Regulamentul instituției de 18 ani și că regula nu a fost contestată niciodată până acum.

“Articolul din Regulamentul Colegiului avut în vedere (art. 71, alin. 6, pct. 6.6, litera a) prevede ca elevii claselor de gimnaziu, care la sfârşitul anului şcolar nu obţin media generală de minimum 8.50 şi mediile generale la limba română şi la matematică de minimum 8.00, trebuie să se transfere la altă şcoală”, confirmă Dumitru Cezar Boghici, Director al Colegiului Naţional „Andrei Şaguna” din Braşov.

Brașov. Directorul Șaguna a recunoscut că de 18 ani se încalcă legea! “Elevii care au fost afectaţi de această prevedere reprezintă ...” 1

(foto arhiva)

“Elevii care au fost afectaţi de această prevedere reprezintă un număr redus raportat la populaţia şcolară vizată. De exemplu, în ultimii şase ani şcolari, din totalul de 790 de elevi de gimnaziu, 29 de elevi s-au aflat sub incidenţa acestei prevederi, 26 dintre aceştia promovând în urma reevaluării şi rămânând elevi ai Colegiului, iar la final numai trei elevi transferându-se în urma respectivei prevederi, după parcurgerea etapelor prevăzute în Regulament”, spune directorul Colegiului Naţional „Andrei Şaguna” din Braşov, citat de edu.ro.

Declarația făcută de directorul de la Șaguna din Brașov este un autodenunț, spune Constantin-Alexandru Manda, student la Facultatea de Drept a Universității din București și fost președinte al Asociației Elevilor din Constanța.

Student în anul I la Facultatea de Drept a Universității din București, Constantin-Alexandru Manda spune că, “de urgență, procurorii din Brașov trebuie să înceapă cercetările, iar acest directoraș să plece acasă, împreună cu toți cei din ISJ [Inspectoratul Școlar Județean – n.red.] care au mușamalizat și acceptat ca legea să se încalce timp de 18 ani”.

“Respectul față de lege a ajuns la un minim absolut. Ce pretenții să avem de la elevi, dacă aceasta este atitudinea celor care trebuie să îi educe? Asta se învață în școala românească: că legea e opțională, dacă ești de ‘elită’”, spune fostul președinte al Asociației Elevilor din Constanța.

“Dar, totuși. Întrebarea rămâne, în 18 ani chiar nimeni nu a contestat această prevedere regulamentară aberantă? Niciun elev sau niciun părinte? Reprezentant sau nu”, încheie Constantin-Alexandru Manda.

Ecaterina Andronescu, ministru al Educaţiei, a afirmat că o astfel de cerinţă este „discriminatorie”. „Este o discriminare şi eu cred că nu putem să facem asemenea lucruri (…) Am vorbit cu inspectoarea generală şi m-am înţeles cu domnia sa că le recomandă să elimine din regulamentul de funcţionare al şcolii această prevedere conform căreia părintele semnează că îşi retrage copilul dacă nu ia 8”, a anunţat Ecaterina Andronescu, într-o declaraţie pentru Edupedu.ro, preluată de bzb.ro.

„Nu trebuia să intre aşa ceva într-un regulament, pentru că nu există o prevedere cu putere normativă mai mare care să prevadă acest lucru. Ca urmare, era ilegal, să spunem aşa”, a afirmat ministrul Educaţiei.
Andronescu a precizat şi că „Am vorbit şi cu directorul de la unul dintre licee, de la Şaguna, şi mi-a promis şi domnia sa că rezolvă această problemă”.

Previous Story

Șofer din Brașov, accident grav. Copil rănit pe trotuar. Ce spune Poliția

Next Story

Brașov. Mihai Sturzu: „Dragnea propune 100 de milioane de euro pentru partidele politice. Cu banii ăștia, într-un an, se poate construi AEROPORTUL INTERNAȚIONAL BRAȘOV, iar in patru ani, SPITALUL REGIONAL BRAȘOV. Parlamentarii …”