Brașov. Merită? Parcare gigant sub Parcul Central. Corneliu Teposu: „O parcare supraterană de 300 de locuri e cât un bloc de 3-4 etaje: imaginați-vă 7, 8 sau 9 blocuri sub Parcul Central. Apoi gândiți-vă că trebuie …”

Last Updated on ianuarie 21, 2019 Când construiești o parcare, logic, vin mașini să parcheze. Ce va fi la Parcul Central? Mii de mașini vor merge să parcheze acolo, mii de mașini vor fi invitate în Centrul Istoric. Merită? Cum procedează Clujul. A scumpit masiv parcarea în Centru (o zi de parcare poate ajunge la 230 de lei, informează stiridecluj.ro). Astfel, parcările din Centru s-au golit, străzile s-au golit de mașini. Șoferii sunt invitați să parcheze pe străzi secundare și în parkinguri să meargă pe jos sau cu autobuzul în Centru.

Mai mult, Consiliul Județean și Primăria Cluj vor construi o parcare gigant la marginea orașului unde șoferii să-șilase mașinile iar în oraș să meargă cu autobuzulm, tramvaiul sau troleibuzul.

Pe grupul de Facebook Brașovul Civic, Corneliu Teposu a scris: „Despre parcarea minunată pe care administrația Scripcaru insistă să o realizeze sub Parcul Central

M-am uitat pe net să văd capacitățile parcărilor subterane din centrul Vienei și din centrul Munchenului. Cea mai mare pe care am găsit-o are 719 locuri. Cea mai mare parcare subterană de la noi este la Iași, sub mall-ul Palas, are aproximativ 2500 de locuri și a fost parte din acel proiect de la început.

Brașov. Merită? Parcare gigant sub Parcul Central. Corneliu Teposu: „O parcare supraterană de 300 de locuri e cât un bloc de 3-4 etaje: imaginați-vă 7, 8 sau 9 blocuri sub Parcul Central. Apoi gândiți-vă că trebuie ...” 1

Parcările supraterane multietajate sunt mai ieftine decât cele subterane, iar administrația Scripcaru nu are un nivel bun de expertiză nici pentru acelea. Parcarea din Poiana Brașov are o serie de inconveniențe, dar pe mine mă interesează cele legate de soluțiile tehnice găsite: nu a fost nimeni în cadrul acelui proiect care să-și dea seama că acea parcare e într-o stațiune montană și că nu se pretează pentru mașini mai înalte și pentru mașini cu suporți de schiuri și biciclete.

Parcarea de la Spitalul Militar e bună pentru Dacia Logan și pentru Fiat 500, dar cei cu mașini mai mari se plâng de modul cum e realizată. O parcare supraterană de 300 de locuri e cât un bloc de 3-4 etaje: imaginați-vă 7, 8 sau 9 blocuri sub Parcul Central.

Apoi gândiți-vă că trebuie membrane și izolații trainice și bine realizate pentru a preveni infiltrațiile de apă, care infiltrații ar putea da peste cap toate sistemele electrice dacă ar fi mai grave. Gândiți-vă la sistemele de ventilare cât de mari ar trebui să fie pentru ca oamenii care intră în parcare să nu se asfixieze; în România rulează tot felul de rable. Costul de opt milioane de euro cred că este nerealist, și tot nerealiste sunt garanțiile lor că parcul va fi minim afectat.

Ei au ideea fixă de a face această parcare imensă sub Parcul Central (2000 sau 3000 de locuri) și pretind că asta va rezolva problema traficului din centru și, în acelesi timp, parcul va fi minim afectat. Proiectele lor nu au fost supuse dezbaterii publice și ei insistă să ne fericească cu acea parcare care probabil va contribui la creșterea traficului în centru, iar parcul va fi puternic afectat. La Râmnicu Vâlcea au făcut o parcare subterană, apoi au renunțat la vegetație. Asta vrem, să nu mai avem acea oază din mijlocul orașului care este Parcul Central?

În centrul orașului se vor deschide câteva hoteluri și probabil acolo este interesul lor. Dacă mai punem enormul mall din Centrul civic, atunci ne putem închipui ușor nivelul aglomerației care va exista în zona centrală a Brașovului.

Sunt multe alte soluții implementate de alții cu succes și care pot fi aplicate și la noi, nu trebuie să inventăm nimic. Numai să vrem.”

Previous Story

Brașov. O elevă de 13 ani s-a aruncat de la etaj, pe geamul clasei în care învăţa, în Bod. Ce spune Poliția

Next Story

În anul 2015 tragedia ,,Colectiv” ne-a lovit direct și butal, răpindu-ne fiul, în vârstă de nouăsprezece ani.