Brașov: Care sunt cele mai poluate zone din oraş. „Văd că după orice picătură de ploaie, pe balcon se depune un …”

Last Updated on aprilie 25, 2018 Brașovul este unul din cele mai poluate orașe ale României, alături de București și Iași, potrivit ministerului Mediului.

Calea Bucureşti, Strada Castanilor şi Bulevardul Gării sunt cele mai poluate zone din Braşov – cel puţin aşa arată măsurătorile de la staţiile amplasate de Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM).

Brașov: Care sunt cele mai poluate zone din oraş. „Văd că după orice picătură de ploaie, pe balcon se depune un ...” 1

Anul trecut au fost constant depăşiri ale nivelului maxim admis de oxizi de azot, iar cauza principală este traficul tot mai intens.

„Au fost anumite depăşiri la un indicator, oxizi de azot, datele au fost transmise şi la Bucureşti şi sunt validate. Aceştia provin de la traficul rutier, când e fluxul cel mai puternic”, a spus Sorin Hornoiu, şef Birou calitatea factorilor de mediu APM Braşov, potrivit bzb.ro.

Braşovenii sesizează aerul poluat şi fără să se uite la staţiile de măsurare a calităţii aerului. „Văd că după orice picătură de ploaie, pe balcon se depune un praf. Cred că sunt două motive, prea multe maşini în trafic şi pădurile defrişate.

Ar trebui să mergem mai mult cu bicicleta pentru că am polua mai puţin şi am fi mai în siguranţă pentru că nu ar fi atât de multe accidente””, dă soluţia o braşoveancă. Nu e cel mai curat aer, dar faţă de alţii eu zic că stăm bine”, ne-a spus un bărbat.

O femeie din Covasna, venită în vizită la Braşov, a spus însă răspicat care este diferenţa între oraşul în care locuieşte ea şi Braşov. „Eu azi de dimineaţă am venit în Braşov, vin din Covasna şi aici sunt mult mai multe maşini şi aerul nu este la fel de curat ca la noi”, ne-a declarat covăsneanca.

În ultimii ani, la Braşov, au fost luate mai multe măsuri pentru reducerea poluării: de la scoaterea producătorilor industriali din zonele rezidenţiale până la resistematizări ale circulaţiei, crearea de sensuri giratorii şi sensuri unice care au dus la fluidizarea traficului în oraş.

La Braşov există patru staţii de măsurare a calităţii aerului, montate în cele mai aglomerate puncte din oraş: în intersecţia de la Aula Universităţii, pe Bulevardul Gării, pe Calea Bucureşti şi pe Bulevadrul Vlahuţă.

Previous Story

Brașov: Primăria a mărit taxele locale! Consilier Alexandra Crivineanu: „Primarul George Scripcaru impreuna cu consilierii locali PNL, PMP, UDMR, PER si FDGR au majorat taxele si impozitele locale pentru brasoveni incepand cu …”

Next Story

Brașov. EXPLICAȚII Primarul George Scripcaru despre mărirea taxelor locale