Brașov. EXPLICAȚII Primarul George Scripcaru despre mărirea taxelor locale

Last Updated on aprilie 26, 2018 Brașovenii vor plăti taxe mai mari din 2019. Mărirea taxelor a fost motivată de creșterea inflației și a tăierilor de bugetă efectuate de Guvern.

Astfel, de anul viitor, cetățenii vor plăti cu 10% mai mult în cazul locuințelor și cu 15% mai mult pentru mașini și terenuri.

Brașov. EXPLICAȚII Primarul George Scripcaru despre mărirea taxelor locale 1

„Nu ne-am propus să mărim noi taxele și impozitele la nivelul muncipiului Brașov, așa cum nu am facut-o în ultimii opt ani de zile. Sunt anumite ajustări și ponderări pe care suntem obligați să le facem pentru că așa ne obligă legea. Din punctul de vedere al Codului Fiscal, 750 de miliarde vechi nu mai sunt astăzi în calculele noastre la nivelul bugetului municipiului Brașov”, a declarat primarul orașului, George Scripcaru, citat de brasovtv.com

Reprezentanții PSD din cadrul Consiliului local s-au opus acestei creșteri.

Pe Facebook, consilierul PSD, Alexandra-Ioana Crivineanu a scris: „ Primarul George Scripcaru impreuna cu consilierii locali PNL, PMP, UDMR, PER si FDGR au majorat taxele si impozitele locale pentru brasoveni incepand cu anul 2019.

Social-democrații s-au opus majorărilor de taxe de orice fel, de principiu, mai ales dacă acestea nu sunt justificate. Aceasta a fost și poziția adoptată azi în ședința de Consiliu Local de Grupul consilierilor locali ai PSD Brașov. Pe ordinea de zi s-a aflat propunerea de majorare a impozitelor și taxelor locale, precum și a taxelor speciale pe anul 2019.

Nu este nevoie de creșteri, altele decât cele care reprezintă ajustări cu rata inflației. Măsura propusă si votata de consilierii PNL, PMP, UDMR, PER si FDGR va împovăra inutil contribuabilii din Brașov, mai ales că, în ultimii ani, banii plătiți de ei nu au fost cheltuiți la timp și eficient de către Primărie. In anul 2017 au fost cheltuiti doar 5% din capitolul de investitii restul de 95% ramanand necheltuiti. În același timp, cetățenii brașoveni sunt printre cei mai conștiincioși la acest capitol, având grijă să plătească la timp datoriile către bugetul local.

Astfel, în ședința de astăzi a Consiliului Local, cei opt consilieri locali ai PSD au votat împotriva aprobării proiectului de HCL privind majorarea impozitelor și taxelor locale, precum și a taxelor speciale pe anul 2019. Din păcate, demersul nostru nu a reușit să convingă majoritatea din deliberativ, care a aprobat proiectul.”

Ultima modificare adusă taxelor și impozitelor locale din Brașov a fost în anul 2010

 

Previous Story

Brașov: Care sunt cele mai poluate zone din oraş. „Văd că după orice picătură de ploaie, pe balcon se depune un …”

Next Story

Autostrada Braşov – Bacău, primii pași. Va fi construită mai repede ca Brașov-Comarnic?