Autostrada Braşov – Bacău, primii pași. Va fi construită mai repede ca Brașov-Comarnic?

Last Updated on aprilie 26, 2018 Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a aruncat o nouă fumigenă în mediul public. După ce a „legat” Brașovul prin autostradă de București, Sibiu și Tg. Mureș, reprezentanții companiei au anunțat construcția unei noi autostrăzi care să porneasc de la poalele Tâmpei: Brașov-Bacău.

În acest moment Brașovul, județul cu cei mai mulți turiști în anul 2017, este legat prin autostradă de toate colțurile țării, pe hârtie. La fel cum pe hârtie avem și aeroport.

Autostrada Braşov – Bacău, primii pași. Va fi construită mai repede ca Brașov-Comarnic? 1

Potrivit unui răspuns al Ministerului Transporturilor la întrebarea unui parlamentar, CNAIR ar putea scoate la licitaţie până la finele lunii următoare studiul de fezabilitate pentru realizarea autostrăzii ce va lega Ardealul de Moldova, de la Braşov la Bacău.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a început să pregătească documentaţia pentru lansarea la licitaţie a studiului de fezabilitate pentru acest obiectiv, se arată într-un răspuns al secretarului de stat în Transporturi Maria Magdalena Grigore, la interpelerea deputatului PSD de Botoşani Costel Lupaşcu.

Noua şosea de mare viteză este încadrată atât în Autostrada Sibiu – Braşov – Bacău, denumită iniţial A13, dar şi în noua autostrada Braşov – Bacău – Iaşi, potrivit auto-bild.ro, care citează economica.net

Autostrada Braşov – Bacău este inclusă în Master Planul General de Transport cu perioada de implementare 2020 – 2030.

Previous Story

Brașov. EXPLICAȚII Primarul George Scripcaru despre mărirea taxelor locale

Next Story

Brașov: Un copil de 1 an a căzut de la etajul 3 al unui bloc