(Video) Locul unic din Brașov cu o înşiruire de cinci cascade, cea mai mare având o înălţime de zece metri

Last Updated on martie 8, 2024 (Video) Locul unic din Brașov cu o înşiruire de cinci cascade, cea mai mare având o înălţime de zece metri 1

Cascada Tamina este situată în Munții Piatra Mare. Este, de fapt, o înșiruire de mai multe cascade, iar peisajul este unul superb. Turiștii sunt impresionați de acest loc unic din România. Stâncăriile cascadei Tamina sunt locurile unde se adăpostesc păsările și mamiferele mari. Totodată, datorită numărului mare de urși bruni, locului i se mai spune și Ursărie.

Pe Valea Pietrei Mici, la o altitudine de 1.100 de metri, se află cascada Tamina, de fapt, o înşiruire de cinci cascade, cea mai mare având o înălţime de zece metri. Chiar dacă aceste cascade nu sunt la fel de spectaculoase ca şi cele ale Canionului 7 Scări, peisajul este unul care îți taie respiraţia.
Pădurea este populată de multe mamifere mari dintre care cei mai numeroși sunt urșii. Din acest motiv locul se mai numește și „La ursărie”. Un alt animal frecvent întâlnit pe aici este porcul mistreț, scrie Click.

În general, animalele sălbatice evită întâlnirea cu oamenii, dar având în vedere că omul este vizitatorul, se recomandă păstrarea unui grup cât mai compact al turiștilor, nu se lasă în urmă niciodată o persoană singură, chiar dacă are ceva nevoi fiziologice, să o aștepte cineva aproape, să nu se lase în urmă resturi de mâncare pentru a nu avea surpriza ca vreun ursuleț pofticios să ia o gustare tocmai pe cărarea de întoarcere, să se vorbească tare ca animalele să audă cât mai bine și să se îndepărteze și să se urmeze întotdeauna marcajele turistice.

Cum se ajunge la cascada Tamina
Obiectivul turistic a fost lăsat în afara traseelor preferate ale turiștilor din cauza degradării căilor de acces și a scărilor prin care se putea urca printre stânci. La inițiativa Regiei Pădurilor Săcele, sumele încasate pentru accesul la canionul 7 Scări pe anul 2014 au fost alocate reabilitării traseului către cascada Tamina.

Accesul către cascada Tamina se face din DN1 Brașov – Predeal. Înainte de localitatea Timișul de Sus, în dreptul unei parcări pe partea stânga a drumului, începe un drum forestier. Se urmează traseul indicat prin bandă albastră, pe poteca ce urcă pe culmea Băii Mici. Întâlnim cursul pârâului Piatra Mica și îl urmăm în amonte până ajungem la Cheile Taminei.

Planuri mari pentru Tamina
Canionul Tamina face parte dintr-un traseul ce pornește din zona Timișul de Sus și ajunge la Piatra Mare. De asemenea, turiștii care nu vor să urce câteva ore, până masiv, pot parcurge numai canionul și se pot întoarce la șosea pe drumul forestier.
De-a lungul anilor, autoritățile din Săcele au încercată să realizeze lucrări mai ample la canion, însă documentațiile tehnice nu au trecut de etapa avizelor de la Agenția pentru Protecția Mediului, principala problemă fiind că zona este folosită de urși, scrie brasovmetropolitan.ro

Ce planuri sunt pentru Canionul Tamina:
Proiectul prevede amenajarea potecii de acces la „defileul” unde sunt căderile de apă. În canion sunt prevăzute poduri suspendate pe cabluri, podeţe din structură lemnoasă, scări de ascensiune metalice şi pasarele de tranzit. Acestea vor fi realizate din oțel zincat. De asemenea, în zonă se va amenaja și o platformă de belvedere, aceesul la acesta urmând a fi asigurat, la fel, cu ajutorul unor amenajări metalice.

Proiectul mai prevede și amenajarea unui pod suspendat pe cabluri, cu o lungime de 40 m, care va trece de pe o parte pe alta a versanţilor canionului la o înălţime de 65 m deasupra apei. De asemenea, va fi amenajat un pod suspendat cu o lungime de 151 m, care va trece peste prăpastia aflată la sud de canion adâncă de peste 130 m. Acest traseu, au precizat reprezentanții Regiei Publice Locale a Pădurilor Săcele, va oferi o aventură ,,aeriană” unică.

Previous Story

(Video) Un bărbat și-a luat caprele și a plecat cu trenul CFR. Dacă la început unora li s-a părut distractiv, odată cu trecerea timpului mirosul a devenit insuportabil. Au plătit sau nu caprele bilet?

Next Story

(Video) Cum arată un ARO cu interior de Mercedes Benz. „Vopseaua este în stare foarte bună, iar roțile mai mari conferă micului off-roader un aspect mult mai robust”