Brașovul iar ignorat. În Cluj vor exista 63 de paturi ATI și alte 600 pentru patologie medie COVID-19, anunță ministrul Sănătății

Last Updated on noiembrie 5, 2020 Ministrul Sănătății anunță că va suplimenta la 63 numărul paturilor ATI și vor exista 600 de locuri pentru patologie medie COVID-19. La Brașov liniște. Medicii sunt distruși și abandonați de autorități. Mergeți și faceți o vizită în spitale. Nu o să vă vină să credeți că pot funcționa în halul ăsta. Și nimeni nu ajută cadrele medicale demoralizate și obosite. Brașovul are doar 28 de paturi de Terapie Intensivă. Cum se face că Brașovul este iar ignorat când la guvernare este PNL?

Ministrul Sănătății, citat de Cluj Capitală:  „La nivelul evoluţiei din Cluj ştim că am avut o creştere cu relativă stabilitate faţă de ziua de ieri, dar contextul îl reprezintă şi punerea în aplicare şi respectarea regulilor şi precauţiilor.

Brașovul iar ignorat. În Cluj vor exista 63 de paturi ATI și alte 600 pentru patologie medie COVID-19, anunță ministrul Sănătății 1

 

În acest moment, sunt 52 de de paturi de terapie intensivă, iar în operaţionalizare în perioada următoare încă 11 paturi de terapie intensivă, la Medicală I, Spitalul Militar şi Spitalul din Dej, precum şi 116 paturi pentru patologie medie COVID.

În total vor exista 63 de paturi terapie intensivă şi 600 de paturi de patologie medie pentru COVID (…). Secţiile de terapie intensivă sunt cele care necesită în acest moment o extindere a numărului de paturi tocmai pe evoluţie.

De aceea suplimentarea cu încă 11 paturi, ajungând la 63 de paturi de terapie intensivă, este capacitatea pe care o putem gestiona în judeţul Cluj. În condiţiile în care sistemul medical din Cluj primeşte aceste cazuri, trebuie să reacţionăm încă o dată la ceea ce se întâmplă în populaţia civilă”, a declarat Nelu Tătaru.

„În contextul în care am avut o grevare a zonei de cazuri, am avut şi transferuri din alte zone către Cluj, ţin să mulţumesc corpului medical pentru atitudine şi pentru dăruirea cu care a acţionat şi în aceste cazuri.

Orice evaluare am face, avem aceleaşi barometre pe care le urmărim şi în Cluj şi în orice localitate: adresabilitatea către unitatea de primiri urgenţe, internările în secţiile de boli infecţioase sau spitale faza I, faza II sau suport, cazuri în terapie intensivă şi decese. (…) Avem în acest moment o grevare şi o încărcare în unităţile de primiri urgenţe, pe care, în următoarea perioadă, cu acele teste rapide, încercăm să le eliberăm, dirijând cazurile infectate SARS-CoV-2 către unităţile specifice şi cele care nu au SARS-CoV-2 către secţiile non-COVID”, a mai precizat Nelu Tătaru.

Previous Story

Brașovul a scăzut ușor rata de incidență COVID și a ajuns la 3,82. Situație gravă este la Ghimbav

Next Story

Rupy Mihail: „Nici nu s-au mai dezinfectat autobuzele de trei zile pe ruta nr 40 Brașov. Allen Coliban, Flavia Boghiu ce facem?”