Spitalul Sf. Constantin Brașov a inaugurat un Centru de chirurgie cardiovasculară ultraperformant. „Trei din intervenții au fost rezolvate prin tehnici inovative, trei premiere pentru medicina brașoveană: protezare valvulară aortică si minim-invazivă, video-asistată precum și plastie de valvă mitrală endoscopică”

Last Updated on mai 15, 2020 Spitalul Sf. Constantin Brașov anunță că a inaugurat Centrul de chirurgie cardiovasculară la care a fost cooptat fostul ministru al Sănătății, Conf. Univ. Dr. Victor Costache, medic primar chirurgie cardiovasculară, doctor în științe medicale.

Odată cu venirea noii echipe de chirurgie cardiovasculară, Spitalul Sf. Constantin devine unul din cele mai importante centre pentru tratamentul complet al bolilor cardiovasculare din România și unul dinte cele 20 de centre la nivel mondial care realizează o gamă extinsă de intervenții cardiovasculare endoscopice, minim-invazive.

Spitalul Sf. Constantin Brașov

„Trei din intervenții au fost rezolvate prin tehnici inovative, trei premiere pentru medicina brașoveană: protezare valvulară aortică si minim-invazivă, video-asistată precum și plastie de valvă mitrală endoscopică.

În acest moment, în România, aceste intervenții se fac exclusiv în București și Brașov, și au ca mare avantaj pentru pacient faptul că sternul nu mai este deschis pentru operație, ci intervenția se realizează printr-o incizie minimă în spațiul intercostal. Aceasta face ca recuperarea să fie foarte rapidă, pacienții fiind externați după 3-4 zile de spitalizare (comparativ cu 10-12 zile prin sternotomie).

De asemenea, reinserția în viața activă și viața socială este practic imediată, se evită perioada de convalescență care ar fi fost de 4 până la 6 luni după o intervenție clasică.

La nivel mondial sunt aproximativ 20 de centre care realizează astfel de intervenții endoscopice. Paradoxal, aceste intervenții noi le numim minim-invazive, dar sunt de o complexitate mult mai mare decât cele clasice, pentru că, practic, trebuie să reușești să faci aceeași reconstrucție pe care ai face-o printr-o deschizătură mare, printr-o incizie de 4 cm.” a declarat Dr. Costache.

Previous Story

Video Brașov. Cel mai performant aparat RMN din judeţ funcționează de acum la Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie

Next Story

Brașovul poluat extrem, spune Comisia Europeană, cu un gaz foarte toxic: dioxidul de azot (NO2). Primarul George Scripcaru băgat în ședință de urgență de ministrul Mediului pentru explicații