Brașovul poluat extrem, spune Comisia Europeană, cu un gaz foarte toxic: dioxidul de azot (NO2). Primarul George Scripcaru băgat în ședință de urgență de ministrul Mediului pentru explicații

Last Updated on mai 27, 2020 Brașovul poluat extrem. Foarte mulți brașoveni sunt în faza de negare. Ei nu concep că Brașovul este un oraș foarte poluat. Se uită la pădurile din jur și au impresia că, cumva magic, câțiva copaci îi protejează de gazele toxice.

Nici când Comisia Europeană spune că Brașovul are depășiri mari la dioxidul de azot (NO2) brașovenii nu cred. Otravă inspirată zi de zi.

Brașovul poluat extrem
(Brașovul poluat extrem)

Siteul Oficial al ministerului Mediului, Calitate Aer: Dioxidul de azot este cunoscut ca fiind un gaz foarte toxic atât pentru oameni cât și pentru animale (gradul de toxicitate al dioxidului de azot este de 4 ori mai mare decât cel al monoxidului de azot). Expunerea la concentrații ridicate poate fi fatală, iar la concentrații reduse afectează țesutul pulmonar.

Populația expusă la acest tip de poluanți poate avea dificultăți respiratorii, iritații ale căilor respiratorii, disfuncții ale plămânilor. Expunerea pe termen lung la o concentrație redusă poate distruge țesuturile pulmonare ducând la emfizem pulmonar.
Persoanele cele mai afectate de expunerea la acest poluant sunt copiii.

Brașovul poluat extrem

Ministerul Mediului a anunțat, joi, că va avea discuții cu primarii din București, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, după ce Comisia Europeană a demarat procedura de infringement împotriva României pentru depășirile concentrațiilor de dioxid de azot din cele 5 orașe, anunță stiripesurse.ro.

„Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a luat act de decizia Comisiei Europene, de a demara procedura de infringement împotriva țării noastre, pentru depășirile constante ale concentrațiilor de dioxid de azot (NO2) în aglomerările urbane București, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara. Executivul European solicită țării noastre să transmită măsurile pe care autoritățile locale care administrează cele cinci aglomerări le vor lua pentru a limita emisiile de NO2 și, totodată, calendarul asumat de primării, în acest sens”, se arată în comunicat.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, va transmite joi primarilor din cele cinci orașe invitații pentru întâlniri în care aceștia să prezinte planul de măsuri.

„Comisia așteaptă de la noi măsuri concrete și termene clare. Îmi doresc ca, în cursul zilei de luni, să am discuții cu toți cei cinci primari pentru că vreau să aflu direct de la aceștia care sunt măsurile pe care intenționează să le adopte.

Le punem la dispoziție întreaga noastră expertiză și capacitate tehnică, pentru a ne asigura că planurile pe care le vor propune sunt îndeajuns de eficiente, astfel încât să satisfacă exigențele Comisiei. În tot acest proces, noi vom fi avocatul autorităților locale în relația cu Bruxelles-ul, pentru că ne dorim ca această procedură de infringement demarată să nu înainteze. Însă, pentru asta, este nevoie să îi convingem pe partenerii noștri europeni că măsurile pe care primăriile le vor propune sunt suficiente și, cel mai important, sunt și puse cu adevărat în practică”, a declarat ministrul Costel Alexe.

Previous Story

Spitalul Sf. Constantin Brașov a inaugurat un Centru de chirurgie cardiovasculară ultraperformant. „Trei din intervenții au fost rezolvate prin tehnici inovative, trei premiere pentru medicina brașoveană: protezare valvulară aortică si minim-invazivă, video-asistată precum și plastie de valvă mitrală endoscopică”

Next Story

Fără declarație pe proprie răspundere. Care sunt localitățile în care poți pleca din Brașov fără declarație pe propria răspundere din 15 mai