Brașov: Părinţi și copii aglomerează Dispensarul TBC. Au mai fost identificaţi şi 6 copii contacţi care făceau meditaţii cu profesoara

Last Updated on ianuarie 25, 2017 Încă șase copii au fost identificați de Direcția de Sănătate care făceau meditaţii cu profesoara de engleză internată cu TBC într-un spital din Prahova.

Aproximativ 30 de elevi trec zilnic pragul ambulatorului de specialitate al Dispensarului TB din municipiul Braşov. Sunt dintrei cei ale căror rezultate iniţiale la teste au ieşit pozitive, după ce o profesoară de engleză, care preda la Liceul Teoretic „George Moroianu” din Săcele şi la o şcoală privată din municipiul Braşov a fost diagnosticată şi internată cu TBC, într-un spital din Prahova, informează bzb.ro

Brașov: Părinţi și copii aglomerează Dispensarul TBC. Au mai fost identificaţi şi 6 copii contacţi care făceau meditaţii cu profesoara 1

Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, până acum au fost identificaţi 525 de contacţi pentru profesoara de engleză internată cu TBC, într-un spital din Prahova. La Liceul „George Moroianu” din Săcele au fost identificaţi 90 de contacţi adulţi şi 321 contacţi copii, iar 68 dintre aceştia au prezentat reacţie hiperergică.

La şcoala privată din municipiul Braşov au fost identificaţi 11 contacţi adulţi şi 97 de contacţi copii (51 de contacţi direcţi şi 46 de copii care au cursuri în aceleaşi săli), iar 38 de elevi au prezentat reacţie hiperergică. „Tot în cadrul anchetei au fost identificaţi 6 contacţi copii, meditaţi la domiciliul profesoarei”, se arată în comunicatul DSP.

Sălile de curs au fost dezinfectate cu soluţii dezinfectante pentru suprafeţe şi s-au folosit lămpi cu UV pentru dezinfecţia aerului şi a suprafeţelor.

„Condiţia de sănătate a contacţilor poate fi următoarea: stare de sănătate, stare de infecţie sau cu risc de infecţie sau stare de boală. Precizăm că adulţii şi copiii care au stare de infecţie sau cu risc de infecţie nu sunt bolnavi, nu sunt contagioşi  şi nu transmit boala. În cazul copiilor şi tinerilor până la vârsta de 19 ani, se recomandă chimioprofilaxie 6 luni, conform normelor metodologice. Stadiul de boală necesită investigaţii complexe, izolare în spital şi tratament corespunzător. Până în prezent nu a fost identificat niciun caz de boală la copii, tineri sau adulţi”, se mai arată în comunicatul DSP Braşov.

Previous Story

Gata cu Aeroportul Brașov? Nu mai sunt bani, Consiliul Județean va plăti amenzi de 1,5 milioane de euro LUNAR!

Next Story

Urmează Brașovul? 9 cluburi din Bucureşti au fost ÎNCHISE după incendiul din Bamboo