Brasov: Taximetristul îți refuză cursa? Reclamă-l și va primi amendă. Vezi aici cum trebuie să procedezi:

Last Updated on ianuarie 13, 2016 Brașovenii care sunt nemulțumiți de cursa pe care au avut-o cu taxi-ul pot face reclamație la Primărie, iar șoferul poate fi sancționat cu amendă de până la 500 de lei.
Astfel, dacă sunteți nemulţumiţi de prestaţia şoferului, aţi ajuns pe destinaţie pe drumul cel mai lung sau v-a fost refuzată cursa, nu trebuie decât să depuneţi o reclamaţie la Primărie, iar şoferul care nu a avut o conduită corespunzătoare va fi sancţionat.

Deşi majoritatea taximetriştilor din municipiul Braşov au decis să-şi majoreze tarifele în ultimele două luni, braşovenii se plâng în continuare că serviciile nu s-au îmbunătăţit mai deloc, iar unii dintre şoferi preferă în continuare să presteze această activitate după propria lege.

Refuzul de a efectua o anumită cursă, impunerea unui preţ mai mare decât cel real pentru cursă sau efectuarea acesteia pe drumul cel mai lung sunt printre cele mai frecvente probleme semnalate care au ajuns şi la urechile autorităţilor, informează bzb.ro

Reprezentanţii Primăriei Braşov au subliniat faptul că în astfel de cazuri clienţii pot depune o reclamaţie în scris la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni, pot sesiza telefonic dispeceratul Primăriei la numărul 0268.984 sau să transmită reclamaţia prin e-mail la adresa transport@brasovcity.ro.

[ads2]

„În cazul în care aveţi o sesizare este foarte important să reţineţi numărul de autorizaţie al respectivului taximetru, respectiv numărul înscris pe bulina verde aplicată pe uşă sau numărul de înmatriculare al autovehiculului, astfel ca conducătorul auto să poată fi depistat şi sancţionat”, a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Recomandarea şefului Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Braşov, Sorin Susanu, este ca atunci când un şofer vă refuză cursa să rămâneţi în maşină şi să sesizaţi Poliţia Naţională sau pe cea Locală, la numerele de telefon 112 sau 0268.954, precum şi dispeceratul companiei de taximetrie.

„Taximetristul este obligat să efectueze cursa pe care i-o solicită clientul. Dacă taximetristul refuză, clientul poate anunţa Poliţia, care va trimite la faţa locului un echipaj pentru a constata faptele semnalate. De asemenea, în cazul în care un şofer refuză să pună ceasul sau să elibereze bonul fiscal la finalul cursei, clientul poate să nu plătească respectiva cursă”, a subliniat Claudiu Susanu. A

Previous Story

Brasov. DNA Cercetează ! Profesorii care i-au ajutat pe puscariasi risca sa le devina colegi in inchisoare !

Next Story

Liniștea de la Brașov. Universitatea din Craiova îi anchetează pe profesorii care i-au ajutat pe pușcăriași, Universitatea Transilvania ne spune că totul este în regulă