Brasov: Spitalul Judetean, un an in santier

Last Updated on iunie 9, 2014 Şase oferte au fost depuse la CJ pentru transformarea corpului B în spital la standarde europene. Lucrările de modernizare ar urma să dureze un an, iar cel mai devreme, constructorul ar putea fi desemnat la finele lui iunie.

spital-123

Săptămâna aceasta, reprezentanţii Consiliului Judeţean Braşov au deschis ofertele primite de la constructori pentru modernizarea şi consolidarea Corpului B al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. Aceste lucrări au fost estimate la suma de 26,34 de milioane de lei (cu tot cu TVA), iar din aceşti bani 890.180 de lei, fără TVA, va fi costul lucrărilor de proiectare.

Vicepreşedintele CJ Braşov, Mihai Pascu, a precizat că, cel mai probabil, la finele lunii iunie va fi desemnat şi constructorul. „Patru dintre ofertele primite au fost incomplete, aşa că le-am dat termen de maximum o săptămână acestor firme să îşi completeze documentaţia. Urmează apoi evaluarea din punct de vedere tehnic, care cred că va dura aproximativ trei săptămâni, în contextul în care documentaţia ce trebuie analizată este extrem de laborioasă, practic de la fiecare firmă avem câte o cutie mare de documente”, a precizat Mihai Pascu. (sursa: BZB)

După ce se va desemna constructorul, termenul de realizare a proiectului tehnic este de 60 zile, pe parcursul acestei perioade constructorul având obligaţia de a depune documentaţiile necesare obţinerii restului avizelor pentru autorizaţia de construire. Reprezentanţii CJ Braşov speră ca demararea lucrărilor să nu fie blocată de depunerea unor eventuale contestaţii. Lucrările propriu-zise ar urma să fie realizate pe o perioadă de un an şi să aibă o garanţie de cinci ani. Reabilitare Corpului B al Judeţeanului înseamnă şi aducerea acestei clădiri la normele sanitare cerute de Uniunea Europeană.

Fiecare salon cu baia sa şi cu climatizare
Practic, se vor realiza recompartimentări, astfel ca fiecare salon să aibă grup sanitar, refacerea în totalitate a instalaţiei electrice, de gaz, apă şi, dacă va permite bugetul, şi, apoi, cumpărarea de mobilier şi alte dotări. Lucrările se impuneau în contextual în care Corpul A al Judeţeanului a fost modernizat încă din anul 2008. În cadrul acestui proiect de modernizare se va instala şi un sistem de climatizare în toate spaţiile, respective atât în saloane, cât şi pe coridoare sau în grupurile sanitare, astfel ca pe timp de vară bolnavii să nu mai facă „saună”. Totodată, se va monta şi un sistem de supraveghere video cu timp de stocare minim 10 zile. Sistemul va acoperi întreg corpul B, dar cerinţa CJ Braşov este ca instalaţia să poată fi extinsă pe viitor şi în Corpul A.
Pe lista de investiţii se mai regăseşte şi montarea unui sistem de detecţie şi alarmare în caz de incendiu, instalarea unui sistem de alarmare la fiecare pat cu semnalizare pe hol şi în cabinetul asistenţilor, a unui sistem de distribuţie a semnalului TV, inclusiv prize TV în saloane şi rezerve, dar şi instalarea unui sistem de control acces.

Mai rămâne doar o bucăţică din Hiperdia la Judeţean
De la finele lui iunie, Clinica Hiperdia îşi va reloca în totalitate activitatea din Spitalul Judeţean, în noile spaţii amenajate în fosta uzină Carpatex. Totuşi, un spaţiu de 172 de metri pătraţi va rămâne în continuare închiriat clinicii private, aici urmând să fie desfăşurate activităţile medicale de medicină nucleară – scintigrafie şi examinări angio – CT. Propunerea de prelungire a închirierii acestui spaţiu către Hiperdia a venit de la conducerea Judeţeanului, care a precizat faptul că, în prezent, nu dispune de asemenea aparatură, iar aceste activităţi medicale s-au efectuat, până acum, pe baza unui contract de prestări servicii cu Clinica Hiperdia. Plenul CJ Braşov a decis să prelungească acest contract de închiriere, astfel ca activitatea unităţii sanitare să nu fie perturbată.

Previous Story

RAT Brasov. Orar special al mijloacelor de transport, luni 9 iunie

Next Story

Brasov: Se fac pregatiri pentru Festivalul „In Transylvania“ din Dragus