Brasovul va fi injurat in continuare pentru dezastrul din Gara. CFR nu cedeaza Primariei Gara Brasov

Last Updated on mai 14, 2014

CFR a refuzat cererea Primăriei Braşov de a prelua în administrare clădirea gării, cu scopul de a o întreţine şi a-i da un aspect civilizat, deşi reprezentanţii Ministerului Transporturilor îşi arătaseră disponibilitate de a o ceda, tocmai pentru a scăpa de o grijă.

Voteaza! Esti de acord ca Gara Brasov sa treaca din administrarea CFR in administrarea Primariei Brasov pentru a fi modernizata?

gara

Primăria Braşov a încercat în repetate rânduri să preia gara centrală a Braşovului în administrare pentru a-i schimba aspectul, ţinând cont că este una dintre principalele porţi de intrare în oraş care ar trebui să ne facă cinste. În prezent, clădirea nu arată deloc bine la interior, pereţii au început să se scorojească, scaunele sunt rupte, gemurile sparte, iar curăţenia, care lasă mai tot timpul de dorit, şi miasmele îi întâmpină pe cei care se dau jos din trenuri chiar de pe peroane.

„Această clădire nu se ridică la standardele normale pentru o gară a unui oraş turistic. Am făcut numeroase demersuri în ultimii ani pentru a o prelua şi a ne ocupa noi ca Primărie de administrare, respectiv să începem cu o igienizare, dar poate şi să schimbăm unele lucruri, iar apoi, să întreţinem clădirea, astfel ca să arate aşa cum trebuie, începând de la curăţenie, dar şi până la alte servicii.
Ministerul Transporturilor şi-a arătat disponibilitatea de a ne da clădirea în administrare, dar CFR ne-a transmis recent o adresă prin care ne-a transmis că în condiţiile în care Primăria ar prelua drepturile de administrare, CFR nu şi-ar putea îndeplini obligaţiile faţă de operatorii feroviari”, a explicat viceprimarul Adrian Atomei. (sursa: BZB)

Pentru CFR, Gara Braşov arată prea bine
În adresa transmisă Primăriei Braşov CFR a subliniat faptul că gara centrală a Braşovului a fost reabilitată cu fonduri europene, iar lucrările au fost finalizate din 2007, şi, în prezent, îndeplineşte toate cerinţele pentru funcţionare. „Există posibilitatea juridică de a prelua noi în administrare gara, astfel ca activitatea feroviară să nu fie afectată. Cei de la CFR cred că ar fi trebuit să poarte şi cu noi o discuţie înainte de a da acest răspuns, fiindcă noi nu am vrut altceva decât să facem din această gară o poartă de intrare optimă pentru un oraş turistic, în ideea în care, în prezent, CFR nu poate să îi dea un aspect civilizat. În cazul în care Compania de Căi Ferate nu are suficiente fonduri, noi am fi contribuit cu fonduri de la bugetul local pentru a efectua lucrările care sunt necesare pentru întreţinerea clădirii, însă nu putem băga bani în ceva ce nu este al municipalităţii. Şi în cazul Cetăţii de pe Dealul Straja, de exemplu, am reuşit să facem amenajările exterioare, respectiv căile de acces şi zonele de Belvedere, fiindcă firma Aro Palace a conştientizat că sunt necesare astfel de lucrări pentru a pune în valoare monumentul, dar nu avea suficiente fonduri pentru a le executa, astfel că s-a găsit o soluţie juridică, pentru ca Primăria să poată investi acolo”, precizat viceprimarul Atomei.

Ar putea deveni şi obiectiv turistic
Acesta a susţinut că Primăria Braşov va face iarăşi un demers şi pe lângă noul ministru al Transporturilor, Dan Şova, în vederea obţinerii gării. Gara Braşov are şi o istorie bogată şi a făcut parte din revoluţionarea mersului cu trenul, ţinând cont că primul tren pe linie electrificată a trecut pe aici, astfel că gara ar putea fi şi obiectiv turistic dacă ar arăta aşa cum trebuie.

Previous Story

Junii brasoveni au nevoie de votul brasovenilor. Ultimele trei zile in care mai poate fi votata „Comoara Scheienilor”

Next Story

Varianta pentru „Transcarpatica”: tunel prin Bucegi, dinspre Moeciu