Brașov. Primarul Allen Coliban anunță că taie castanii de pe strada Dobrogeanu Gherea

Last Updated on iunie 25, 2021 Primarul Allen Coliban a anunțat joi seară că va tăia castanii de pe strada Dobrogeanu Gherea. Brașovul verde mai pierde niște copaci pentru că cei de la Primărie nu au avut grijă de ei. Probabil și castanii de pe strada Lungă vor fi tăiați. Au fost înghesuiți de asfalt pentru parcări, nu au de unde să-și tragă apa și nu arată prea bine.

Allen Coliban:Pentru a proteja copacii din oraș, Primăria Brașov are un parteneriat cu Fundaţia ProPark, prin care toți arborii propuși pentru tăiere sunt supuși unei a doua evaluări.

Brașov. Primarul Allen Coliban anunță că taie castanii de pe strada Dobrogeanu Gherea 1

În cazul castanilor de pe Dobrogeanu Gherea, opinia experţilor din cadrul Primăriei este că aceştia reprezintă un pericol pentru oamenii care circulă acolo cu mașina sau pe jos, fiind foarte aproape de şosea. Din păcate, acest lucru a fost confirmat și de către cei de la ProPark, care susţin înlocuirea acestor arbori, ale căror tulpini sunt puternic afectate de putregai.

Deoarece ne dorim să menținem siguranța cetățenilor, dar și să avem un oraș verde, vom înlocui castanii cu carpeni piramidali, care sunt mult mai potriviți pentru zona respectivă şi mai stabili.

Acest lucru urmează să se întâmple la toamnă și reprezintă o soluţie mult mai bună faţă de toaletările pe care Brașovul le-a suferit până acum”.

Alexandra G.: Sa nu va atingeti de toti castanii! Sunt minunati, mereu cand trec pe acolo ma uit la trunchiurile lor
Alin N.: Carpenul piramidal e o mizerie! Nu tine umbră deloc! De ce nu se planteaza tei sau arțar?

Ciprian M.: Scuzati criticile, dar noi ca proștii , prin “” Brasovul Verde”” am întales altceva.

Gabita C.: Tăiați tot e mai simplu asa in loc sa faceți toaletarea copacilor,in loc sa mai aveam aer curat o sa trăim numai între betoane

George S.: Domnule primar,fundația Pro Park,știți cum gândiți voi..!?
Hai sa ne mutam in pădure,ca in oraș ne invadează urșii și alte animale sălbatice.
Așa se întâmpla cu castanii de pe Dobrogeanu Gherea,tot mărind perimetru stradal,acești castani au devenit un pericol pentru mașini.
Sunt sigur ca in cel mai scurt timp cei de la ProPark,vor constata ca parcul central este un pericol pentru noi cetățenii.Iar majoritatea castanilor ar trebui înlocuiți.

Mihai T.: Mai sunt ceva copaci in parcul mare .. si aia-s periculosi, ca e lume in parc si pe Iorga
Serban S.: Tulpini putrezite? La niste castani de mai putin de 40 de ani??? Mare gogomanie…

Laurențiu M.: Tăiați mă tot….radeți tot că doar de aia ați fost votați!Este ușor să distrugi

Previous Story

Ilie Stan, antrenor la noul FC Brașov. “Eu m-am înțeles cu cei de la Brașov”

Next Story

Un investitor vrea să ridice o fabrică de autobuze electrice la Făgăraș