Un investitor vrea să ridice o fabrică de autobuze electrice la Făgăraș

Last Updated on iunie 25, 2021 Un producător de autobuze electrice ia în calcul ridicarea unei fabrici la Făgăraș.

„Avem discuţii şi pentru investiţii noi. Discutăm spre exemplu cu un investitor care vrea să construiască aici autobuze electrice. Există o piaţă mare la nivel european dar şi la nivel local deoarece şi noi vrem să cum­pă­răm autobuze electrice.

Un investitor vrea să ridice o fabrică de autobuze electrice la Făgăraș 1

Contează să ai forţă de muncă pregătită şi cali­fi­cată. Dar cum i-am convins – la prima vizită le-am aratat planurile noastre şi ce avem în implementare iar la a doua vizită deja am arătat o reţea de ca­nalizare în zona în care sunt ei interesaţi, iar strategia prezentată era re­flectată şi în realitate“, a spus Gheor­ghe Sucaciu, primarul municipiului Făgăraş, pentru Ziarul Financiar.

În plus, deja există discuţii pentru con­strucţia unei noi platforme industriale.

„Pentru un parc industrial ur­mea­ză să recuperăm un teren de 50 de hec­ta­re de la fosta platformă chimică din oraş. Acolo avem toate utilităţile nece­sa­re deoarece înainte de 89 func­ţio­na combinatul chimic pe o plat­for­mă de 400 de hectare. Firmele care de­ţin te­re­nul sunt în faliment, au datorii la pri­mă­rie iar noi vrem terenul în lo­cul da­to­riilor“, a subliniat Gheirghe Sucaciu.

Dezvoltarea in­­frastructurii ru­tie­re în zonă este ex­trem de impor­tan­tă, iar proiecte pre­cum auto­stră­zile Sibiu-Făgăraş şi Făgăraş-Braşov au revenit în discuţie.

Previous Story

Brașov. Primarul Allen Coliban anunță că taie castanii de pe strada Dobrogeanu Gherea

Next Story

Deputatul Tudor Benga: Nu votez un recipient de pensie specială (omul UDMR) în funcţia de Avocat al Poporului