Deputatul Tudor Benga: Nu votez un recipient de pensie specială (omul UDMR) în funcţia de Avocat al Poporului

Last Updated on iunie 25, 2021 PNL și USR-Plus apără cu dinții pensiile speciale chiar dacă public se tot fac că muncesc pentru a le tăia. Se concentrează pe pensiile primarilor și parlamentarilor, vreo 9,000, dar refuză să se atingă de cele mai multe, ale militarilor și polițiștilor: 200,000.
Mai mult, ca avocat al Poporului vor să voteze un pensionar special susținut de UDMR.

Deputatul Tudor Benga, USR-Plus Brașov, anunță că nu va vota propunerea coaliției de guvernare.

Deputatul Tudor Benga: Nu votez un recipient de pensie specială (omul UDMR) în funcţia de Avocat al Poporului 1

Tudor Benga:Am anunțat de săptămâna trecută că eu unul nu voi vota un nou Avocat al Poporului în absența unor criterii clare de selecție și depolitizare a funcției precum și a unui amplu proces de consultare și validare publică a acestei numiri.

Astăzi pot să vă spun cu certitudine că eu unul nu-l voi vota pe Fabian Gyula pentru această funcție. Consider că numirea unui recipient de pensie specială în această funcție ar fi un semnal total inadecvat pentru un partid ca USRPLUS care a pus eliminarea pensiilor speciale în centrul agendei sale de reformă a statului.

De asemenea, pot să vă mai spun că, în calitatea mea atât de parlamentar cât și de membru al biroului național al USRPLUS, nu am cunoștință ca susținerea acestui candidat să se fi formalizat în vreun for de decizie al partidului până azi.

Nici nu știu când și dacă se va face de azi și până luni când ar urma să aibă loc votul de numire în plenul reunit al Parlamentului”.

Previous Story

Un investitor vrea să ridice o fabrică de autobuze electrice la Făgăraș

Next Story

(Video) Cea mai nouă atracție turistică din Brașov – BUM Brașov Underground Museum