(Video) Cea mai nouă atracție turistică din Brașov – BUM Brașov Underground Museum

Last Updated on iunie 27, 2021 ​În catacombele Brașovului s-a deschis o expoziție de artă și tehnologie cu o serie de instalații de sunet și lumini: coruri de falși lilieci, poezii proiectate pe pereți, televizoare atârnate de lanțuri sau un cilindru ”psihedelic” ce scoate sunete ciudate. Biletul de intrare costă 20 de lei, iar expoziția este deschisă în catacombele de După Ziduri, foarte aproape de zona Livada Poștei din Brașov.

Catacombele Brașovului au fost săpate în timpul celui de-al doilea război mondial ca depozit de muniție și adăpost antiaerian, dar după război nu și-au mai găsit rostul și au devenit depozit de gunoaie unde intrau uneori câțiva turiști excentrici.

După o acțiune amplă de curățenie au fost deschise publicului în septembrie anul trecut, însă nu era nimic amenajat, cu excepția faptului că galeriile erau iluminate și era foarte curat, scrie hotnews.ro.

În această primăvară în catacombe a fost amenajată o expoziție de artă ”new media”, practic o expoziție ce combină arta și tehnologia și unde unele exponate sunt interactive. În iunie această expoziție a fost deschisă vizitatorilor sub numele BUM, Brașov Underground Museum, iar biletul de intrare este 20 de lei, în timp ce copiii de până la 7 lei pot intra gratuit. Programul de vizitare este 12 – 20, luni este închis. Expoziția va fi deschisă până la final de septembrie.

La expoziția new media BUM, vizitatorii pot „activa” lilieci virtuali cu ajutorul vocii sau se pot „juca” cu mai multe televizoare atârnate de nişte lanţuri. Este expusă și o instalaţie de artă care proiectează pe pereţi o poezie și este prezentă și o spirală luminoasă care se reflectă în apa adusă din pârâul Graft. O altă proiecție își propune să reprezinte relaţia unui copil cu părintele fumător.

BUM este acronimul pentru Brașov Underground Museum și organizatorii îl descriu drept ”primul muzeu de arte new media din țară”.

Proiectul desfășurat de Asociația Amural, în parteneriat cu Primăria Brașov, este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, dar și de parteneri locali. Amural este cunoscută pentru festivalul de arte vizuale care s-a ținut în ultimii ani la Brașov.

(Video) Cea mai nouă atracție turistică din Brașov - BUM Brașov Underground Museum 1 (Video) Cea mai nouă atracție turistică din Brașov - BUM Brașov Underground Museum 2 (Video) Cea mai nouă atracție turistică din Brașov - BUM Brașov Underground Museum 3

Previous Story

Deputatul Tudor Benga: Nu votez un recipient de pensie specială (omul UDMR) în funcţia de Avocat al Poporului

Next Story

Turistă atacată de urs, chiar în parcul din centrul stațiunii Sinaia. Tânăr aflat la alergat atacat de urs pe drumul dintre Sfântu Gheorghe și Șugaș Băi