Adrian Veştea: Deputatul Andronache Gabriel a finalizat Proiectul de lege pentru recunoașterea luptei anticomuniste de la Brașov. 15 Noiembrie – Ziua Revoltei Anticomuniste de la Brașov din 1987

Last Updated on noiembrie 19, 2020 Președintele PNL Brașov, Adrian Veștea, anunță că deputatul Andronache Gabriel a finalizat Proiectul de lege pentru recunoașterea luptei anticomuniste de la Brașov.

Adrian Veştea: „Andronache Gabriel- candidat #PNLBrașov pentru Parlamentul României: ,,Proiect de lege pentru recunoașterea luptei anticomuniste de la Brașov.

Eroii Brașovului merită o lege de cinstire națională. În acest sens, am depus în Parlament Propunerea legislativă pentru declararea zilei de 15 Noiembrie – Ziua Revoltei Anticomuniste de la Brașov din 1987.

Adrian Veştea: Deputatul Andronache Gabriel a finalizat Proiectul de lege pentru recunoașterea luptei anticomuniste de la Brașov. 15 Noiembrie – Ziua Revoltei Anticomuniste de la Brașov din 1987 1

Această propunere vine după discuțiile pe care le-am purtat cu luptătorii anticomuniști. Comemorarea în fiecare an a zilei de 15 noiembrie prin organizarea de manifestări de către autoritățile administrației publice centrale și locale este o datorie care trebuie îndeplinită.

Revolta anticomunistă pornită de brașoveni a arătat românilor din toată țara că regimul comunist poate fi dărâmat cărămidă cu cărămidă. De asemenea, am discutat cu reprezentanții Asociației „Brașov – Noiembrie 1987” și mi s-a spus că s-au început demersurile pentru a fi declarată asociație de utilitate publică, acțiune relevată prin însuși obiectul acesteia de activitate, anume menținerea vie a memoriei naționale asupra unui eveniment care a schimbat percepția lumii despre România, despre Brașov.

Ceea ce s-a întâmplat în 1987 la Brașov este un simbol al libertății și al rezistenței și este datoria noastră să ne asigurăm că sacrificiul părinților noștri nu va fi uitat și să le oferim recunoștința noastră veșnică.

Le mulțumesc colegilor mei #AdrianVeștea, președintele Consiliului Județean Brașov, #IonuțBanciu, #DumitruFlucuș, #CristinaVecerdi, #CătălinNan, #MihailVeștea, #CiprianSterpu, #MariusNeculoiu și #RoxanaCojocea pentru sugestiile utile în elaborarea legii. Sunt convins că acest proiect de lege va fi susținut atât de liderii PNL, cât și de reprezentanții celorlalte partide din Parlamentul României. “

Previous Story

BREAKING. 10.108 cazuri de Covid-19 în România. Situația la Brașov

Next Story

Brașov. Așa va fi împodobit Bradul din Piața Sfatului