(Video) Locul din Brașov unde poți “merge pe apă”. Turiștii au parte de o experiență unică. „Senzaţia este dată de zecile de izvoare liniare care se scurg lin de pe munte”

Last Updated on februarie 24, 2024 (Video) Locul din Brașov unde poți "merge pe apă". Turiștii au parte de o experiență unică. „Senzaţia este dată de zecile de izvoare liniare care se scurg lin de pe munte” 1

Un loc din România, situat la 45 de kilometri de Brașov, se dezvăluie ca fiind o adevărată comoară pentru turiști. Principala atracție a acestei localități încântătoare este Cascada Urlătoarea, mai puțin cunoscută decât surata ei din Munții Bucegi, dar care oferă un spectacol impresionant.

Cei care doresc să exploreze Vama Buzăului și să ajungă la Cascada Urlătoarea pot alege între o plimbare cu mașina sau o plimbare de aproximativ 3 kilometri pe jos. Traseul oferă peisaje deosebite, trecând prin dealurile din Vama Buzăului și culmile Munților Ciucaș, oferind turiștilor o experiență memorabilă.

Cascada Urlătoarea impresionează prin izvoarele de apă care curg lin de pe munte, oferind senzația unică de a merge pe apă, un fenomen apreciat de turiști și exploratori, scrie antena3.ro. „Fenomenul de a merge pe apă la Cascada Urlătoarea din Vama Buzălui este cu siguranţă unic. Senzaţia este dată de zecile de izvoare liniare care se scurg lin de pe munte. Debitul apei nu creşte niciodată, este constant şi de aceea avem senzaţia unei poteci doar din apă.

Chiar dacă nu este impresionantă ca debit şi cădere de apă, cascada este o mare atracţie pentru turişti. Este foarte bine că nu s-au făcut multe modificări în zonă, iar cascada a fost păstrată aşa cum era ea cu sute de ani în urmă, chiar mii de ani după unele cercetări“, spune geologul Vasile Dorean, citat de adevarul.ro.

Geologul Vasile Dorean subliniază importanța păstrării naturii neatinse în zona Cascadei Urlătoarea, menționând că acest loc oferă o senzație autentică, asemenea unei călătorii în timp.

Legenda vrăjitoarelor
Cascada are si o legendă care îi dă numele. Sunetul pe care apa îl scoate în cădere seamănă cu un ţipăt, iar localnicii spun că aici au trăit pe vremuri vrăjitoare şi zgomotul ar veni de la ele, care încă mai bântuie zona din jurul cascadei. Mulţi oameni spun că apa de aici este extrem de curată şi i-a ajutat în bolile de stomac. Vin mereu cu bidoanele pentru a lua apă de la cascadă.

„Dacă de aici au băut dacii, noi de ce să nu putem bea. Apa vine de la izvoarele de sus de pe munte, este curată şi are proprietăţi care ajută la bolile de stomac. Eu nu am mai avut arsuri de când beau apă de aici“, a spus Ioan Fotea, localnic. Totuşi, nu există cercetări care să confirme calităţile terapeutice ale apei.

În zona cascadei sunt amenajate locuri de picnic cu mese şi scaune din lemn care se potrivesc perfect cu decorul natural. Aici vă puteţi relaxa şi puteţi admira în voie cascada. Puteţi respira o porţie sănătoasă de aer curat. Zona nu a fost invadată de grătare şi de aceea este încă o oază de linişte şi de natură nepângărită de mâinile omului.


Trasee montane care duc la Cascada Urlătoarea
Traseul din Bușteni – acest traseu este cel mai popular și este accesibil pe tot parcursul anului. Traseul pornește de la telecabina Bușteni-Babele și urcă pe Valea Jepilor până la Cascada Urlătoarea. Durata traseului este de aproximativ 2 ore, scrie Adevarul.

Traseul din Poiana Țapului – acest traseu este mai scurt și mai ușor decât traseul din Bușteni. Traseul pornește din Poiana Țapului și urcă pe Valea Țapului până la Cascada Urlătoarea. Durata traseului este de aproximativ 1 oră.

Traseul din Bușteni – pornește de la telecabina Bușteni-Babele și urcă pe Valea Jepilor. Traseul este marcat cu bandă albastră. În primele 30 de minute de mers, traseul urcă pe o pantă ușoară prin pădure de molid. Apoi, traseul devine mai abrupt și urcă pe o pantă de stâncă. În cele din urmă, traseul ajunge la Cascada Urlătoarea. Cascada se află într-o vale închisă, la o altitudine de aproximativ 1.100 de metri.

Traseul din Poiana Țapului – pornește din Poiana Țapului și urcă pe Valea Țapului. Traseul este marcat cu bandă roșie. În primele 30 de minute de mers, traseul urcă pe o pantă ușoară prin pădure de fag. Apoi, traseul devine mai abrupt și urcă pe o pantă de stâncă. În cele din urmă, traseul ajunge la Cascada Urlătoarea. Cascada se află într-o vale închisă, la o altitudine de aproximativ 1.100 de metri.

Previous Story

Foto Brașov. Accident mortal lângă Panini

Next Story

Un băiețel de 11 ani a murit după ce a încercat să își umfle roata de la bicicletă. Greșeala fatală