Dan Air, petrecere de adio la Aeroportul Brașov la ultimul zbor, respectiv cursa Stuttgart – Nuremberg – Braşov

Last Updated on noiembrie 8, 2023 Compania aeriană Dan Air va pleca cu spectacol de pe Aeroportul Braşov, printr-un „eveniment de adio” ce se va desfăşura joi, 9 noiembrie, când va fi ultimul zbor, respectiv cursa Stuttgart – Nuremberg – Braşov, aterizarea fiind programată pentru ora 15.30, scrie bzb.ro.

La eveniment, programat pentru ora 15.00, la Aeroportul Internaţional Braşov -Ghimbav, va participa chiar directorul general al companiei, Matt Ioan David, asta după ce, până acum, el a organizat la Bucureşti toate conferinţele de presă ce aveau ca temă zborurile de la Braşov, scrie mytex.ro.

Dan Air, petrecere de adio la Aeroportul Brașov la ultimul zbor, respectiv cursa Stuttgart - Nuremberg - Braşov 1

Ba mai mult, de la Braşov el prezenta cursele aeriene pe care le va opera începând cu data de 13 noiembrie de pe Aeroportul de la Bacău, lucru pe care îl va face, cel mai probabil, pentru a-i linişti într-un fel sau altul pe pasagerii cărora le-a vândut bilete pentru Braşov şi care au aflat acum că, dacă vor, pot opta pentru transportul la Bacău.

Dan Air încearcă să îşi facă imagine pe un alt subiect: discuţiile privind demiterea directorului Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav, Alexandru Anghel.

Rămase cu o singură companie aeriană în zonă, autorităţile centrale şi locale au început căutarea vinovaţilor şi au decis că directorul Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, Alexandru Anghel, să fie demis.

Dan Air se dezice de acest demers, nu are nicio implicare în această decizie şi consideră că problemele de pe Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav, respectiv orarul de zbor redus şi lipsa dotărilor pentru operare în condiţii de vizibilitate redusă, nu se vor rezolva prin asemenea decizii.

Am fost întrebat personal dacă demiterea directorului Alexandru Anghel ne va face să ne răzgândim şi să rămânem la Braşov. Am fost surprins să aflu că cea mai bună soluţie venită de la o autoritate centrală este demiterea directorului.

O demitere nu va rezolva problema de fond a aeroportului. Dan Air îşi doreşte să revină la Braşov în momentul în care acest aeroport va fi complet funcţional”, a transmis marţi, 7 noiembrie, reprezentantul Dan Air.

Dan Air primește 200.000 de euro de la Aeroportul Bacău, Lufthansa primește bani de la Aeroportul Sibiu. Aeroportul Brașov fluieră a pagubă

 

În luna septembrie, Consiliul Județean Bacău a găsit o soluție mai puțin obișnuită pentru a atrage operatorii de zbor și a deschide noi rute: acordarea de bani, sub forma unui ajutor „de minimis”. Prima companie care a decis să se mute în Bacău este DAN AIR, care a anunțat că părăsește Brașovul, dar nu e singurul operator care analizează oportunitatea oferită de Consiliul Județean Bacău.

Dan Air, petrecere de adio la Aeroportul Brașov la ultimul zbor, respectiv cursa Stuttgart - Nuremberg - Braşov 2

„S-a lucrat mult la acest proiect. Schema de finanțare dă rezultate, mai mulți operatori s-au grăbit să se intereseze”, declară, pentru Ziarul de Bacău, Radu Bezniuc, managerul Aeroportului Internațional „George Enescu” (AIGE) Bacău.

Potrivit acestuia, DAN AIR poate aplica la CJ pentru accesarea ajutorului, până la 31 decembrie 2023, însă banii nu se acordă așa cum s-a speculat public.

DAN AIR a anunțat 8 destinații de la Bacău, dar asta nu înseamnă că vor accesa bani pentru toate rutele operate. Schema de finanțare, de 200.000 de euro, se poate acorda numai pentru una dintre aceste rute”, precizează Bezniuc.

Lufthansa primește bani de la Aeroportul Sibiu. „Am făcut o schemă de ajutor de stat pe care ne-a aprobat-o Comisia Europeană, pentru că nu poți să dai ajutor de stat fără să ai această aprobare.

Prin această schemă am urmărit să încurajăm operatorii aerieni să își diversifice oferta sau să vină alții noi. Avem această schemă pusă la dispoziția operatorilor care vor să o acceseze și este și accesată de Lufthansa.

Avem o politică economică la nivel de Aeroport Sibiu prin care urmărim să creștem frecvența celor care operează pe aeroport, operatorilor care vin pe Aeroportul Sibiu. Cum? Cu cât ai mai mulți pasageri procesați, cu atât taxa ta per pasager scade.

Este o altă politică prin care încercăm să mărim numărul de frecvențe și numărul de pasageri care vin în Sibiu. Prin intermediul AJTS am avut o campanie prin care am țintit destinațiile, tot pentru a mări numărul de pasageri, destinațiile pe care operatorii noștri aerieni le-au avut în 2022-2023.

A fost o campanie care s-a bucurat de succes. Destinațiile spre Germania s-au întărit, s-au consolidat. (…) Vom lansa de anul viitor o campanie de promovare a destinației Sibiu, tot cu calea aeriană de acces”, , a precizat președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, conform Ora de Sibiu.

Previous Story

Lufthansa primește bani de la Aeroportul Sibiu. „Am făcut o schemă de ajutor de stat pe care ne-a aprobat-o Comisia Europeană”

Next Story

Aeroportul Brașov. Prelungirea programului nu este sigură. „Nu am primit un document oficial în acest sens de la ROMATSA, chiar dacă l-am solicitat. Deocamdată, este doar o minută a unei şedinţe”