Aeroportul Brașov. Prelungirea programului nu este sigură. „Nu am primit un document oficial în acest sens de la ROMATSA, chiar dacă l-am solicitat. Deocamdată, este doar o minută a unei şedinţe”

Last Updated on noiembrie 8, 2023 Cu program scurt, părăsit, cu o singură companie rămasă, Aeroportul Brașov pare unul abandonat. Încă nu este sigur dacă directorul aeroportului, Alexandru Anghel, a fost sau nu dat afară.

Chiar dacă până acum lăsau de înţeles că formează o echipă, directorul Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav, Alexandru Anghel, are o relaţie tensionată cu reprezentantul ROMATSA din Consiliul de Administraţie al aeroportului, Daniel Micu. De altfel, acesta din urmă chiar a avut o tentativă de demitere a lui Anghel, care, însă, a eşuat.

Aeroportul Brașov. Prelungirea programului nu este sigură. „Nu am primit un document oficial în acest sens de la ROMATSA, chiar dacă l-am solicitat. Deocamdată, este doar o minută a unei şedinţe” 1

Mai exact, Alexandru Anghel a declarat pentru bzb.ro că „în urmă cu o săptămână au încercat să mă destituie. În primă fază, domnul Micu m-a propus să demisionez, lucru pe care nu l-am acceptat. A urmat o tentativă prin Consiliul de Administraţie, însă nu s-a ajuns la vot, după ce le-am demonstrat că procedura este ilegală. Nu exista o convocare, nu erau documente justificative.

În timpul şedinţei a vorbit domnul Micu. Nici măcar nu am fost lăsat să vorbesc, când domnul Micu a cerut să se voteze. În acel moment, ceilalţi membri ai consiliului au constatat că nu este în regulă, astfel că procedura nu a fost finalizată”.

Mai mult, el a menţionat că în acest moment nu există un document oficial care să ateste faptul că din 15 ianuarie 2024 programul Aeroportului Internaţional va fi de 16 ore.

Nu am primit un document oficial în acest sens, chiar dacă l-am solicitat. Deocamdată, este doar o minută a unei şedinţe”, a mai spus Anghel.

Nu în ultimul rând, Anghel a spus că, în mod normal, „ar trebui ca toţi să fim egali şi să lucrăm în interesul pasagerilor şi a companiilor aeriene. Cel puţin eu aşa am procedat. Am gândit schema de extindere a programului în urma consultărilor cu operatorii”.

Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav este singurul din ţară care a fost dotat cu infrastructura necesară dirijării zborurilor de către administraţia judeţeană nu de către ROMATSA, aşa cum s-a întâmplat în cazul altor aeroporturi.

Dan Air spune că directorul Anghel a fost demis

Decizia lor de a pleca ar fi antrenat intenția de demitere a directorului Aeroportului, Alexandru Anghel. Cel puțin asta susțin cei de la Dan Air.

DAN AIR se dezice de acest demers, nu are nicio implicare în această decizie și consideră că problemele de pe Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav (orarul de zbor redus și lipsa dotărilor pentru operare în condiții de vizibilitate redusă) nu se vor rezolva prin asemenea decizii. (…) DAN AIR a evidențiat în nenumărate rânduri faptul că deciziile arbitrare ale autorităților centrale, lipsa de coordonare între autoritățile centrale și autoritățile locale (ROMATSA și Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav) lipsa de viziune și sens în reglementarea activității aeroportului transformă această investiție cu potențial strategic uriaș, într-una ineficientă și pune în pericol dezvoltarea economiei locale a Brașovului”, arată reprezentanții Dan Air, conform Radio Brasov FM 

Am fost întrebat personal dacă demiterea directorului Alexandru Anghel ne va face să ne răzgândim și să rămânem la Brașov. Am fost surprins să aflu că cea mai bună soluție venită de la o autoritate centrală este demiterea directorului.

O demitere nu va rezolva problema de fond a aeroportului. DAN AIR își dorește să revină la Brașov în momentul în care acest aeroport va fi complet funcțional, pentru că vă reamintesc, DAN AIR a înregistrat, în actualele condiții de operare, pierderi de 2,6 milioane de euro.

Piedicile puse atât Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav cât și companiei DAN AIR nu sunt de la autoritățile locale, ele fiind singurele interesate ca aeroportul Brașov să fie operabil 24/7, fiind singurul mod în care un aeroport debutant poate fi atractiv, cât de la autoritățile centrale, în speță ROMATSA care nu permite funcționarea aeroportului cu un program extins”, a declarat Matt Ian David, CEO-ul companiei DAN AIR.

Situația directorului Anghel ar urma să fie discutată în această săptămână. Alexandru Anghel, directorul Aeroportului, a convocat, miercuri, o întâlnire cu presa la sediul Aeroportului.

Previous Story

Dan Air, petrecere de adio la Aeroportul Brașov la ultimul zbor, respectiv cursa Stuttgart – Nuremberg – Braşov

Next Story

A murit omul de afaceri, bătut crunt de hoți în propria casă din Sibiu. „Au reușit să îl omoare pe iubitul meu, logodnicul meu, bărbatul meu din ultimii 18 ani”