Aeroportul Brașov. A fost finalizată clădirea pentru turnul virtual.  Zboruri programate spre Turcia și Grecia, la o zi după termenul de deschidere: “Putem să spunem că este un act de curaj”

Last Updated on ianuarie 10, 2023 Consiliul Județean anunță că a finalizat lucrările la clădirea de contingență a Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, clădire în care au fost instalate echipamentele pentru turnul virtual.

Construcţia, alcătuită din parter, două etaje, un etaj trei retras şi acoperiş sub formă de platformă de observaţie pentru serviciul de meteorologie, este în prezent terminată şi funcţională, având în vedere că a fost racordată la reţelele de utilităţi şi fibră optică.

Aeroportul Brașov. A fost finalizată clădirea pentru turnul virtual.  Zboruri programate spre Turcia și Grecia, la o zi după termenul de deschidere: "Putem să spunem că este un act de curaj" 1

La parterul clădirii de contingenţă, un spaţiu eminamente tehnic, au fost instalate echipamentele pentru sistemele de comunicaţii radio, comunicaţii terestre, sistemele de navigaţie aeriană, precum şi serverele şi echipamentele aferente sistemului remote tower. Pe lângă acestea, au fost instalate tablourile electrice, sursele de alimentare UPS şi grupul electrogen, anunță Realitatea Brasov.

Spaţiile de la etajul întâi au funcţiuni administrative, fiind pregătite pentru a găzdui birourile angajaţilor, în timp ce etajul al doilea a fost împărţit într-o zonă destinată sistemelor meteo care sunt în curs de instalare şi implementare în momentul de faţă şi o altă zonă alocată pentru o ulterioară dezvoltare a sistemului de turn virtual.

Aeroportul Brașov. A fost finalizată clădirea pentru turnul virtual.  Zboruri programate spre Turcia și Grecia, la o zi după termenul de deschidere: "Putem să spunem că este un act de curaj" 2

La etajul al treilea au fost instalate alte echipamente aferente turnului virtual, iar pe acoperiş a fost montat sistemul video format din 14 camere de luat vederi fixe şi 2 camere mobile de înaltă rezoluţie.

Zboruri programate din Aeroportul Brașov spre Turcia și Grecia, la o zi după termenul de deschidere

Deşi termenul de inaugurare a fost amânat de trei ori, Aeroportul Internaţional Braşov se află deja în atenţia agenţiilor de turism. O companie a lansat pe piaţă curse către Turcia şi Grecia, cu plecare din Braşov din 16 iunie 2023, asta deşi ultimul termen de deschidere al aeroportului ar fi cu doar o zi înainte.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Zboruri sigure pe 16 iunie către Antalya şi pe 19 iunie către Creta în Grecia, la preţuri între 365 şi peste 1600 de euro pentru 7 nopţi de cazare, cu zbor inclus. Acesta este preţul blănii ursului din pădure pe piaţa locală a turismului de vacanţă.

La aeroportul din Brașov, abia ce au fost finalizate marcajele pe pistă, căile de rulare și platforma de staționare. Construcțiile sunt aproape gata, însă administrația aeroportului nu are încă o organigramă. Aşadar, oamenii sunt sceptici în privinţa achiziţionării unui bilet de avion cu plecare de aici, pentru la vară.

Reporter: Dumneavoastră v-ați lua un pachet Turcia, pe 16 iunie, cu zbor de pe Brașov?

Alexandru Anghel, director Aeroport Brașov: Da, da, sigur, sincer, nu văd un risc. Noi le mulțumim companiilor, putem să spunem că este un act de curaj, ca trăim în România și multe lucruri vedem că se anunță la o anumită dată și nu se termină.

Previous Story

Brașov. Bărbat mort pe stradă, în cartierul Tractorul. Omului i s-ar fi făcut rău pe stradă, lângă oficiul poștal de pe str. Olteț

Next Story

Accident Brașov. Beat mort la volan, la 73 de ani, accident la intersecția străzilor Calea București, Zizinului și Toamnei