Brașov: Nu-i așa că nu vrei tramvaie și troleibuze pentru că te încurcă în trafic? Nu-i nimic. Dr. Liviu Mugurel Bosînceanu: „Cancerul pulmonar va deveni principala cauză de sănătate publică în România: aer poluat, se fumează în continuare la nivel bun, plus lipsa de preocupare pentru aerul de la noi. De la tăierea pădurilor și până la cei care …”

Last Updated on aprilie 10, 2018 Brașovul este unul din cele mai poluate orașe din România, alături de București și Iași, după cum spun oficialii de la Uniunea Europeană și ministrul Mediului de la noi. O cauză de poluare majoră este traficul auto. Din păcate, Brașov și-a distrus liniile de tramvai, a redus traseele de troleibuze astfel că poluarea a crescut. Care este viitorul? Creșterea numărului de bolnavi de cancer pulmonar.
Dr. Liviu Mugurel Bosînceanu, medic primar în cadrul secției de chirurgie toracică a Spitalului Sf. Constantin din Brașov, spune că în următorii ani cancerul pulmonar va deveni în România principala cauză de sănătate publică.

Dr. Liviu Mugurel Bosînceanu pentru blogul spitalului Sf Constantin din Brașov: “Cancerul pulmonar este la ora actuală cancerul care omoară cele mai multe persoane în țările de Vest și SUA. Numărul de decese prin cancer pulmonar global este egal cu numărul deceselor provocate de cancerul de sân, digestive, de prostată și alte vreo două tipuri, însumate.

Brașov: Nu-i așa că nu vrei tramvaie și troleibuze pentru că te încurcă în trafic? Nu-i nimic. Dr. Liviu Mugurel Bosînceanu: „Cancerul pulmonar va deveni principala cauză de sănătate publică în România: aer poluat, se fumează în continuare la nivel bun, plus lipsa de preocupare pentru aerul de la noi. De la tăierea pădurilor și până la cei care ...” 1
Și la noi, în România, ca țară occidentală membră UE, cancerul pulmonar va deveni principala cauză de sănătate publică: aer poluat, se fumează în continuare la nivel bun, plus lipsa de preocupare pentru aerul de la noi. De la tăierea pădurilor și până la cei care circulă cu mașina cu EGR-ul scos.

În fine, e un free-style general, care va duce la situația în care cancerul pulmonar va fi principala problemă de sănătate a următorilor ani.”

Până în prezent, secția de chirurgie toracică a Spitalului Sf. Constantin a operat în luna noiembrie 2017 primele 2 lobectomii pulmonare (medie și inferioară dreapta) pentru tumori pulmonare, urmate în luna decembrie 2017 de prima videomediastinoscopie realizată în Brașov și Transilvania. Luna ianuarie 2018 a consemnat un nou succes, reprezentat de prima rezecție laser pulmonară videoasistată realizată în sistemul privat din România.

INTERVENȚII CHIRURGIE TORACICĂ LA SPITALUL SF. CONSTANTIN:

chirurgia cancerului pulmonar
chirurgie toracică oncologică de orice complexitate (segmentectomii, lobectomii, pneumonectomii, rezecții pulmonare cu bronhoplastie și angioplastie, rezecții pulmonare și de perete toracic combinate, rezecții tumorale complexe (tumorile Pancoast) utilizând tehnici clasice, videoasistate miniminvazive sau mixte

rezecții pulmonare LASER videoasistate miniminvazive, fără contact cu țesutul pulmonar – singurul centru privat din România; spitalizare redusă (3 zile), 3 cicatrici de 2 cm, metoda fiind repetitivă în caz de necesitate
rezecții traheale și reconstrucție traheală pentru afecțiuni maligne sau benigne (stenoze postintubație)
rezecții de tumori mediastinale (tehnici videoasistate, sternotomii complete sau parțiale)

videotoracoscopii exploratorii pentru pleurezii de etiologie neprecizată cu biopsii pleurale și talcaj pleural prin pudrare
videomediastinoscopii exploratorii
timectomii (sternotomii parțiale, tehnici videoasistate)
reconstrucții de perete toracic dupa deformări congenitale (pectus excavatum și carinatum) sau dobândite (post traumatice sau post chirurgicale) utilizând plăcuțe de titan

SPITALUL SF. CONSTANTIN dispune de un bloc operator cu trei săli de operație multifuncționale, o secție de terapie intensivă dotată cu 13 paturi specializate precum și ambulatoriu de specialitate (policlinică).

Previous Story

Brașov. Medicul Dan Grigorescu: „Și asta vă sună a critică? După ce am ironizat cu amărăciune ritmul „înnoirii” în unele spitale de stat (mult prea lent după orice standarde), m-am trezit că îmi reproșează „un coleg”: Ce faci, domne, îți …”

Next Story

Brașov: Update 2. A apărut șoferul care a parcat în pasajul de la Hidro. Ce spune el dar ce zice și Poliția