Brașov: „Noi ce suntem, pinguini?” De nu se închid școlile și aici ca la București? „Sa inteleg ca noi brasovenii suntem caliti si suportam iarna mai bine ca bucurestenii desi ninge iar de ieri si e frig de crapa pietrele?”

Last Updated on ianuarie 8, 2017 Luni și marți temperaturile din Brașov vor ajunge la -19 grade. Primarul Bucureștiului, pentru aceste temperaturi, a decis să nu deschidă școlile în aceste două zile. În Brașov, primarul nu zice nimic, de parcă cei de aici ar fi „pinguini”, după cum s-a exprimat cineva pe Facebook. Ce ar trebui să se întâmple ca să se închidă școlile și aici? Ar trebui închise sau copiii din Brașov nu au nicio problemă să înghețe mâine în stațiile de autobuz așteptând autobuzele RAT crae în această nu își pot respecta programul? (Citeste si Brașov. ANUNȚ de Ultimă Oră de la Inspectoratul Școlar referitor la cursurile elevilor de luni)

Pe Facebook, Simona Maria a scris: „Sa inteleg ca noi brasovenii suntem caliti si suportam iarna mai bine ca bucurestenii desi ninge iar de ieri si e frig de crapa pietrele? Sau ca elevii navetisti din Tara Barsei sunt mai puternici ca cei din Ilfov?Probabil ca acesta e motivul pentru care se merge maine la scoala in judetul Brasov”.

Brașov: „Noi ce suntem, pinguini?” De nu se închid școlile și aici ca la București? „Sa inteleg ca noi brasovenii suntem caliti si suportam iarna mai bine ca bucurestenii desi ninge iar de ieri si e frig de crapa pietrele?” 1

Nicoleta Popa „În Braşov e frig de îngheață pietrele, autobuzele abia circulă, drumurile nici nu sunt bine curățate şi noi, elevii din județul Braşov, trebuie să mergem la scoală?! Sunt județe care au suspendat cursurile din cauza gerului iar noi ce suntem, pinguini?”

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că luni și marți nu vor fi deschise școlile și grădinițele în București şi judeţul Ilfov, din cauza condițiilor meteo. Edilul a precizat că potrivit informaţiilor primite de la meteorologi, luni, marţi şi miercuri va fi ger în Bucureşti, în jur de minus 20 de grade, informează romaniatv.net.

Citeste si

Brașov: Pinguin sau la joacă, cum vrei să fie copilul tău mâine? Școlile din București se închid, la noi nu. „Eu am ales: nu-mi voi duce copilul la grădinița in zilele următoare! E problema lor dacă vor decide sau nu închiderea școlilor!” Vezi reacția brașovenilor:

“In urma consultarilor pe care le-am avut cu ministrul Educatiei, cu inspectorul sef scolar de pe municipiul Bucuresti, cu cativa directori de scoli si cu primarii de sectoare am decis ca luni si marti sa nu fie deschise gradinitele, cresele, scolile si liceele din Capitala, deoarece informatiile pe care le-am primit de la specialistii in meteorologie arata faptul ca luni, marti si chiar miercuri dimineata va fi in Bucuresti ger naprasnic, in jur de minus 20 de grade.

Exista pericol pentru copii, profesori, parinti, pericol de imbolnaviri, de accidente. Urmeaza sa tin legatura cu ministrul Educatiei, inspectorul sef scolar din Bucuresti si cu directorii de scoli sa vedem daca se poate incepe scoala de miercuri sau chiar de joi, cand este prima zi in care vremea se va imbunatati in Capitala”, a declarat, vineri seară, primarul general Gabriela Firea.

Primarul general al Capitalei a anunţat că a vorbit şi cu prefectul de Ilfov, care a decis, de asemenea, ca şcolile, creşele şi grădiniţele să fie închise luni şi marţi.

“Domnul prefect de Ilfov a luat aceeaşi decizie. Deci luni şi marţi, şcolile, creşele, liceele vor fi închise şi în Ilfov”, a spus Firea.

Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit avertizarea cod portocaliu de viscol pentru opt judeţe până vineri, la ora 23.00, iar codul galben va fi menţinut în Bucureşti şi în 19 judeţe până la aceeaşi oră. În perioada următoare, în cea mai mare parte a ţării, vremea va fi geroasă atât noaptea, cât şi ziua, iar temperaturile minime se vor situa frecvent între minus 25 şi minus 15 grade.

Previous Story

Brașov. UPDATE! Studenții nu mai au gratuitate pe autobuzele RAT. Explicația oficială!

Next Story

Brașov: Pinguin sau la joacă, cum vrei să fie copilul tău mâine? Școlile din București se închid, la noi nu. „Eu am ales: nu-mi voi duce copilul la grădinița in zilele următoare! E problema lor dacă vor decide sau nu închiderea școlilor!” Vezi reacția brașovenilor: