Brașov. ANUNȚ de Ultimă Oră de la Inspectoratul Școlar referitor la cursurile elevilor de luni:

(Last Updated On: January 8, 2017)

Mințile luminate din Brașov au decis ca mâină să se țină cursurile chiar dacă sunt prognozate -25 de grade Celsius. Motivația lor: drumurile nu sunt blocate iar școlile vor fi încălzite. Nu contează că cei care vor merge spre școală vor sta în stație în ger sau vor călători spre Brașov sau în oraș cu autobuze neîncălzite.

Dacă la București măsura suspendării cursurilor a fost luată de către primarul Gabriela Firea, la Brașov primarul George Scripcaru nu a luat nicio măsură. Hotărârea de a se ține cursurile a fost luată în urma consultării cu directorii unităţilor de învăţămînt din judeţ, mai ales cele din mediul rural, dar şi cu prefectul judeţul Braşov, Ciprian Băncilă, şi cu şeful ISU Braşov, col. Stelian Rechiţean, informează monitorulexpres.ro.

Pentru că s-a ajuns la concluzia că la Braşov nu sînt probleme deosebite din cauza zăpezii, adică nu avem drumuri blocate, cursurile vor fi ţinute în mod normal. În plus, elevii braşoveni sînt învăţaţi cu temperaturile mai scăzute, de munte, prin urmare nu s-a considerat necesar.

Conform prognozei meteo, mîine, temperaturile vor fi la Braşov între -23 şi -12 grade Celsius.
Inspectorul şcolar general Ariana Bucur a spus că la Braşov nu este cazul să fie anulate cursurile. „Am vorbit cu directorii de şcoli, cu prefectul şi cu domul Rechiţean de la ISU şi mi s-a spus că la noi nu sînt probleme deosebite, nu avem drumuri blocate, iar unităţile de învăţămînt au combustibil sau lemne pentru a asigura căldura în clase.

Probabil vor mai încălzi sălile de clasă încă de astăzi pentru a nu fi probleme. Prin urmare cursurile nu vor fi suspendate la noi în judeţ, pentru că nu este necesar. În alte judeţe este altă situaţie, cu drumuri blocate, dar la noi nu este cazul“, a spus Bucur.

Citeste si

ALERTĂ! Școli ÎNCHISE în 10 județe din România, luni și marți!

De asemenea, pe site-ul IŞJ Braşov a fost postat următorul anunţ:
„În urma consultărilor avute cu directorii unităților școlare brașovene, cu comandamentul ISU Brașov și cu Instituția Prefectului Brașov, conducerea Inspectoratului Școlar al Județului Brașov a luat hotărîrea reluării cursurilor luni, 9 ianuarie 2017, în toate unitățile școlare brașovene“.

În ceea ce-i priveşte pe studenţii Universităţii „Transilvania“ Braşov, care vin din zone afectate de viscol şi cu drumuri blocate, profesorii vor fi mai indulgenţi dacă aceştia nu vor ajunge la cursuri şi le vor fi motivate absenţele din aceste zile. „Dacă vor fi studenți care vin din zone cu probleme și nu vor putea ajunge la cursuri, absențele lor vor fi motivate. Este o situație de care ținem cont, nu sîntem absurzi. Dacă vremea se va înrăutăți după aceste două zile, vom lua măsuri în consecință”, a spus prof.univ.dr.ing. Ioan Vasile Abrudan, rectorul Universității „Transilvania“ Brașov.

Mai mulţi părinţi s-au arătat însă nemulţumiţi de decizia IŞJ Braşov, condiderînd că nu este normal ca elevii să steaa în ger pentru a aştepta autobuzul care să îi ducă la şcoală, în condiţiile în care în alte judeţe şi în Capitală au fost suspendate cursurile.

Pe pagina de socializare Facebook, părinţii s-au arătat indignaţi de faptul că elevii braşoveni sînt nevoiţi să meargă, luni, la şcoală. „În alte ţări nu se merge nici la serviciu pe vreme ca aceasta. Oamenii stau acasă, pentru că aşa sînt costurile mai mici pentru firme, economie, ţară ! Aşa se întîmplă în țările civilizate “,

„Domnilor și doamnelor nu ei sînt de vină! Noi părinții greșim, deoarece facem eforturi să înotăm cu copiii noștri prin zăpadă și ger! Eu am ales: nu-mi voi duce copilul la grădinița in zilele următoare! E problema lor dacă vor decide sau nu închiderea școlilor!“,

„Să înţeleg că în nordul Europei se stă acasă cînd e frig? Sau vine şi îi ia mijlocul de transport în comun direct din pat? Aţi uitat că ieşeaţi la joacă toată ziua şi la minus 28 de grade şi sînteţi vii? Eu nu înţeleg plînsul ăsta general: nu e bine nici cu frig, nici cu căldură. E ianuarie. Sau gerar. Adica luna asta se numeste aşa în calendarul popular dintr-un motiv anume, nu? Cînd vreţi să fie -20, în iulie?“ sînt cîteva dintre comentariile braşovenilor.