Elevi din Brașov umiliți de profesor: „Suntem puşi să facem flotări şi suntem înjuraţi”

Last Updated on ianuarie 28, 2016 Elevii Colegiului de Științe ale Naturii ,,Emil Racoviță” din Brașov acuză că sunt supuși unor tratamente anormale din partea profesorului Nicolae Souca. Acesta face glume cu tentă jignitoare, îi pune pe elevi să facă flotări și îi înjură.
,,Domnul profesor Souca face glume cu tente jignitoare, ne pedepsește și umilește fizic în momentul în care nu știm lecția.”- elevă a clasei a X-a B.

,,La orele de chimie, nu ni se predă în conformitate cu cerințele, suntem pedepsiți cu …, suntem puși să facem flotări ori de câte ori nu suntem atenți și suntem injurati”- a spus o elevă a clasei a X-a C, citată de evz.ro
.
Reprezentanţii Colegiului Naţional al Elevilor (CNE) cer ca profesorul în cauză să fie pedepsit conform Legii Educaţiei şi a regulamentului şcolii.

“Astfel Consiliul Național al Elevilor solicită desfacerea contractului de muncă al domnului profesor Nicolae Souca și o cercetare derulată de către Inspectoratul Școlar Județean pentru a stabili de ce nu s-au luat măsuri, în ciuda sesizărilor elevilor și părinţilor”, se spune în comunicatul CNE.

[ads2]

,,Este a treia oară în acest an școlar când intervenim în medierea acestui conflict din cadrul Colegiul de Științe ale Naturii ,,Emil Racoviță”. Sunt profund dezamăgit de lipsa de promptitudine a direcțiunii în ceea ce privește rezolvarea problemelor întâmpinate de elevi și indignat că un astfel de cadru didactic se consideră a fi un mentor, un dascăl, un formator de viitori cetăteni responsabili” a declarant Vlad Ștefan, vicepreședinte al Consiliului Național al Elevilor.

,,Este inacceptabil ceea ce a fost semnalat în cazul profesorului Souca de la Colegiul de Științe ale Naturii ,,Emil Racoviță” din Brașov. Astfel de practici abuzive asupra elevilor, care duc la lezarea demnitătii și a imaginii acestora nu ar trebui să facă parte din peisajul educațional. Consider că rezolvarea acestui caz este imperios necesară, sancționarea profesorului în cauză fiind singura metodă prin care practicile menționate pot fi stopate, impreună cu o mai bună monitorizare și prevenire a abuzurilor de acest tip”- spune la rândul ei Filip Iana, președinte CJE Brașov.

Previous Story

Aeroportul Brașov: Consiliul Județean obligat să „măsoare” terenul pentru a se ști situația REALĂ. Vor fi surprize?

Next Story

Brasov: RUȘINOS ! În Gara din Făgăraş, mâncarea se găteşte la WC! Orașul este în urmă cu 20 de ani față de Brașov. Vezi ce a mai descoperit OPC-ul: