Aeroportul Brașov: Consiliul Județean obligat să „măsoare” terenul pentru a se ști situația REALĂ. Vor fi surprize?

Last Updated on ianuarie 28, 2016 Situație foarte încurcată la Aeroportul Brașov. Reprezentanții Consiliului Județean au ajuns la concluzia că trebuie să inspecteze la fața locului terenul de 200 de hectare pentru a se ști situația REALĂ. Se pare că actele făcute pentru a dezmembra cele 200 de hectare date de Guvern pentru construcția aeroportului nu prea corespund cu situația de la fața locului.
Reprezentanţii administraţiei judeţene împreună cu cei ai Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) vor realiza la faţa locului o situaţie reală a terenurilor care vor face obiectul schimbului cu Institutul Cartofului.

Aceasta este una dintre deciziile care au fost luate ieri la întâlnirea organizată de prefectul Braşovului Mihai Mohaci cu reprezentanţii CJ Braşov și ai OCPI pentru a vedea cum poate fi rezolvată cât mai repede această inadvertenţă legislativă.

„Cel mai eficient este să se emită o hotărâre de Guvern, prin care să fie modificată anexa la Legea 297 din 2015, prin care s-a stabilit transferul terenului către administraţia Judeţeană.
După ce se va realiza situaţia reală a terenurilor, Consiliul Judeţean Braşov va emite o hotărâre prin care va solicita emiterea unei Hotărâri de Guvern. De asemenea, la Guvern va trebui transmisă, pe lângă actul normativ aprobat de forul deliberativ judeţean, şi o expunere de motive şi un memoriu justificativ”, a explicat Mihai Mohaci pentru bzb.ro.

vesassassa

După ce va fi emisă hotărârea de Guvern, OCPI va trebuie să înscrie în Cartea Funciară parcelele.

Previous Story

Brașov: OFICIAL! George Scripcaru NU candidează din partea PNL! Candidatul liberalilor este … Adrian Oprică

Next Story

Elevi din Brașov umiliți de profesor: „Suntem puşi să facem flotări şi suntem înjuraţi”